Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Για αποτυχία μιλούν τα ξένα media...

 


Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα λόγω της αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας σημειώνουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, μετά τη δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή. 
Η εφημερίδα «Liberation» χαρακτηρίζει...
αποτυχία τη δεύτερη ψηφοφορία, σημειώνοντας πως περισσότεροι από 100 βουλευτές δεν ψήφισαν τον προτεινόμενο της συγκυβέρνησης στη δεύτερη ψηφοφορία, ενώ η εφημερίδα «La Croix»  υπογραμμίζει πως σε περίπτωση που και στην τρίτη ψηφοφορία δεν εκλεγεί πρόεδρος τότε η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές στα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου.
Τη δυσκολία εύρεσης των απαιτούμενων 180 βουλευτών που χρειάζονται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας σημείωσε και η «Le Monde». 
Στο ίδιο μήκος, η «Wall Street Journal» που συμπλήρωσε πως ο Σταύρος Δήμας κατάφερε να αποσπάσει οκτώ περισσότερες ψήφους από την πρώτη ψηφοφορία. 
Την αύξηση των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία σημείωσαν και οι «Financial Times», υπογραμμίζοντας με τη σειρά τους το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το νέο έτος. 
Τέλος, η Deutsche Welle ανέφερε πως το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι κάτι που «απεύχονται» οι Ευρωπαίοι εταίροι, καθώς ανησυχούν για πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. 
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.