Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Στο site του Συμβουλίου της Επικρατείας δημοσιεύθηκε το email Χαρδούβελη στην Τρόικα!

4.12.14


Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρης Ρίζος ο οποίος και δημοσίευσε το e-mail του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη προς την Τρόικα στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου!

Επισημαίνει μάλιστα τα εξής:

Από το γραφείο του Προέδρου εδόθη προς ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δικαστηρίου κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε στον Τύπο της 2/12/2014 και το οποίο φέρεται ότι αποτελεί επιστολή του Υπουργού των Οικονομικών προς την Troika με προτεινόμενα δημοσιονομικά μέτρα. Κρίνεται ότι η ανάρτηση βοηθεί στην ενημέρωση των δικαστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για κάποιο δημόσιο έγγραφο ή για κάποια επίσημα συμφωνία της χώρας αλλά για ένα e-mail που διέρρευσε στον Τύπο! Ειλικρινά, αναρωτιέμαι αν έχει συμβεί ξανά κάτι τέτοιο σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, όσο κλισέ κι αν είναι πια αυτή η φράση.

Πρόκειται για μια επίδειξη δύναμης από την πλευρά του κ. Ρίζου ο οποίος επιλέγει δημόσια να δείξει τη δυσφορία του για συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές, παρόλο που η ανέλιξη του στη θέση του προέδρου του ΣτΕ έγινε με τις ευλογίες των πλέον συντηρητικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας.
parapolitiki.com

Τό περιεχόμενο τού e-mail :

Αυτό είναι το email του Χαρδούβελη προς την Τρόικα (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Ποια μέτρα περιλαμβάνει η πρόταση της ελληνικής πλευράς

Στη δημοσιότητα βγήκε πλέον το e-mail που έστειλε η ελληνική πλευρά δια στόματος του Γκίκα Χαρδούβελη προς την Τρόικα με στόχο την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. Στο συγκεκριμένο mail περιλαμβάνονται μέτρα συνολικού ύψους 980 εκατομμυρίων ευρώ και αυτά τα μέτρα προβλέπονται προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό για το 2015 που η τρόικα θεωρεί πως θα δημιουργεί. Στο e-mail όπως το δημοσίευσε η ιστοσελίδα tovima περιλαμβάνεται μεταξύ των μέτρων και η απόσυρση της μείωσης κατά 30% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, η επιβολή φόρου πολυτελείας και η αύξηση των φόρων σε τσιγάρα και ποτά από την 1η Ιανουαρίου 2015.
Το e-mail έκτασης 43 σελίδων επιβεβαιώνει την αύξηση του ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%, ένα μέτρο που προκάλεσε δριμείες αντιδράσεις, το πάγωμα στις συντάξεις έως και το 2017, καθώς και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό με την αύξηση του ελάχιστου αριθμού ενσήμων για να κατοχυρώσει κάποιος συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ EMAIL ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

 parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.