Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Συνενοχή και πώς γουστάρω...

''..τα πιο μεγάλα ψέματα στα πιο αθώα βλέμματα..''

25 με 30% μείωση του φόρου δήμευσης ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για τα κλειστά ή ανοίκιαστα ακίνητα, αποφασίστηκε χθες σε κυβερνητική σύσκεψη, διατυμπάνιζαν τα...
καθεστωτικά κανάλια της κατοχικής τηλεόρασης!
Και σε υποσημείωση: ''η μείωση θα ισχύσει αν υπάρξει και σύμφωνη γνώμη της τρόϊκας''!
Όμως:...
Εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (με σύμφωνη γνώμη της τρόϊκας), ανακοινώνει πως: Θα θεωρείται ύποπτος για διακίνηση μαύρου χρήματος όποιος δεν έχει αποδώσει ΦΠΑ άνω των 3.000 ευρώ ή έχει ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 10.000 ευρώ!
Δηλαδή οι πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν θα θεωρούνται απ' την ''κυβέρνηση'' διακινητές ''μαύρου χρήματος''!!!
Πόσος παραλογισμός, πόση αλητεία, τί αγυρτεία!
Όλα σύμφωνα με την τρόϊκα, με εντολή της τρόϊκας!

Και ο κλινήρης ''πρωθυπουργός'' (του ευχόμαστε από καρδιάς περαστικά, γιατί τον θέλουμε υγιή και γερό όταν θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες των πράξεών του), θεωρεί ακόμη ότι πρωθυπουργεύει τί; Ελεύθερο κράτος; Κυρίαρχη χώρα;
Αν είμαστε κυρίαρχη χώρα, βγάλτε έναν νόμο κύριε πρωθυπουργέ, έτσι, για το κέφι μας, που να λέει φερ' ειπείν πως όταν κατουράμε πρέπει να κοιτάμε προς τα βορειοδυτικά! Θα το επιτρέψει η τρόϊκα;
Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη ντροπή από το να άρχεις σε υπόδουλους;
Και υπάρχει μεγαλύτερη συνενοχή από αυτήν ενός λαού που δεν ξεσηκώνεται να αποτινάξει και να ξετινάξει κατακτητές, τρόϊκες, κατοχικές κυβερνήσεις, και ''πρωθυπουργούς'';
Γουστάρουμε συνενοχή;
Είμαστε στ' αλήθεια εθελόδουλοι;

''Μα ό,τι μας δένει στα παλιά
είναι οι κακές συνήθειες
το νιώθω τώρα καθαρά
πως είναι αργά γι' αλήθειες..'' *

Δυστυχώς,
..φτάσαμε να φοβόμαστε την απάντηση!..
( *οι στίχοι είναι από το εξαιρετικό ''Κακές συνήθειες'' του Μιλτιάδη Πασχαλίδη )
 
Από Ουδέν Σχόλιον
greki-gr.blogspot.gr

Κρουαζιέρα χωρίς στρατηγικό σχέδιο


Ερευνα: οι κίνδυνοι για την κρουαζιέρα σε Μύκονο και Σαντορίνη

  ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Η «Κ» ερευνά πώς η έλλειψη οργάνωσης και υποδομών μπορεί να γίνει δυσφήμηση ακόμη και για κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς.

Μύκονος
«Δεν έχουμε πού να δέσουμε»


Η τουριστική κίνηση φέτος αναμένεται να σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη άνοδο από τις προηγούμενες χρονιές. Όμως το μέλλον για έναν σημαντικό τομέα του τουρισμού, που τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες, - σύμφωνα με ειδικούς - μπορεί και να κινδυνεύει. Ταξιδιωτικοί και ναυτικοί πράκτορες, αιρετοί άρχοντες, επιχειρηματίες και άλλοι επαγγελματίες που ασχολούνται εδώ και χρόνια με την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της Κρουαζιέρας συμφωνούν πως η επιτυχία μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε εφιάλτη, αν η διαχείριση των τουριστικών ροών και οι προσφερόμενες υποδομές δεν ανέλθουν σε τέτοια επίπεδα που θα καταφέρουν να ικανοποιήσουν τους απαιτητικούς τουρίστες που σήμερα επιλέγουν την Ελλάδα ως προορισμό, αλλά αύριο ενδέχεται να αναζητήσουν κάτι άλλο.  Η «Κ» ταξίδεψε σε δύο από τους προορισμούς κρουαζιερόπλοιων «χωρίς έναν από τους οποίους, ή χωρίς και τους δύο, καμία εταιρεία δεν μπορεί να πουλήσει Ελλάδα» για να ερευνήσει πώς η έλλειψη οργάνωσης και υποδομών μπορεί να γίνει δυσφήμηση ακόμη και για κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς αλλά και ποιες υποδομές λειτουργούν προς όφελος τόσο των επισκεπτών της κρουαζιέρας όσο και των τοπικών κοινωνιών που τους υποδέχονται. 
Η συνέχεια ΕΔΩ

Ο νέος ποινικός κώδικας...

Ο νέος ποινικός κώδικας
Ανατροπή σε όσα συμβαίνουν στον χώρο της απονομής της ποινικής δικαιοσύνης με εξευρωπαϊσμό των ποινών και για τα εγκλήματα της διαφθοράς, πρόβλεψη νέων θεσμών, όπως η κοινωφελής εργασία, η έκτιση της ποινής κατ’ οίκον αλλά και...
με ηλεκτρονική επιτήρηση, προβλέπει το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα που προτείνει η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης, υπό τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλη Μαρκή.
Κδορυφαία επιλογή της πλειοψηφίας της Επιτροπής είναι, σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής»,  η κατάργηση του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημόσιου χρήματος με ρητή διάταξη –και ειδικότερα το άρθρο 333- που προβλέπει απόλυτα την κατάργησή του με μία μόνο φράση.
Τι αλλάζει στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης
- Καταργείται ο νόμος 1608/1950 περί καταχραστών. Τα ισόβια μετατρέπονται σε 20 χρόνια.
- Νέοι τρόποι έκτισης της ποινής: κατ’ οίκον περιορισμός, ηλεκτρονική επιτήρηση και κοινωφελή εργασία σε οργανισμός του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
- Νέος όρος για χαρακτηρισμό εγκληματικής οργάνωσης. Απαιτείται ο οικονομικός προσπορισμός.
- Ποινές κάθειρξης έως 20 χρόνια για πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους σε περιπτώσεις δωροληψίας.
- Χρηματικές ποινές 50.000 έως 150.000 ευρώ για δωροληψία υπαλλήλων.
- Απαγορεύεται η μετατροπή των ποινών, διευρύνεται η επιβολή χρηματικών ποινών σε ελαφρά αδικήματα.
- Ποινές ισοβίων για προσβολή του πολιτεύματος και δέκα χρόνια για όποιον προκαλεί με εικόνες ή μέσω Διαδικτύου τη διάπραξη της πράξης.
Οι καινοτομίες του Ποινικού Κώδικα
Επανάσταση στον χώρο της επιμέτρησης και του τρόπου έκτισης των ποινών φέρνει ο νέος Κώδικας, ο οποίος εισάγει θεσμούς πρωτόγνωρους για τα ελληνικά δικαστικά δεδομένα.
- Κατ’ οίκον περιορισμός για υπερηλίκους άνω των 75, μητέρες ανηλίκων έως πέντε χρόνια, τετραπληγικούς, αναπήρους, ασθενείς με AIDS.
- Κοινωφελής εργασία για καταδικασμένους έως πέντε χρόνια, ορίζεται αριθμός ωρών εργασίας από 100 έως 240 ώρες για ποινή ανά χρόνο.
- Ηλεκτρονική επιτήρηση ανηλίκων καταδικασμένων για ελαφρά εγκλήματα.
- Φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους για πράξεις βίας κατά γραφείων πολιτικών κομμάτων και χρηματική ποινή.
"Βήμα της Κυριακής"

Επιζώντες του Ολοκαυτώματος καταδικάζουν τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα...

holocaust

Επιστολή τους στους "New York Times"...
Περισσότεροι από 300 επιζώντες του Ολοκαυτώματος καταδικάζουν την στρατιωτική επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων στην Λωρίδα της Γάζας.
Σε...
επιστολή που υπέγραψαν και απέστειλαν στους New York Times, οι 327 επιζώντες και απόγονοι των θυμάτων των Ναζί τονίζουν ότι «η γενοκτονία ξεκινά με τη σιωπή του κόσμου» και με το σύνθημα «ποτέ ξανά» καλούν σε οικονομικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του Ισραήλ.
Στο συγκλονιστικό κείμενο γίνεται αναφορά και στο κείμενο που έγραψε ο συγγραφέας Ελί Βιζέλ, επιζών του Ολοκαυτώματος και βραβευμένος με Βραβείο Ειρήνης Νόμπελ το 1986, ο οποίος κατηγόρησε τη Χαμάς ότι «χρησιμοποιεί τα παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες» και έκανε λόγο για μια «μάχη πολιτισμού εναντίον της βαρβαρότητας».
Οι 327 υπογράφοντες κατηγορούν τον Βιζέλ ότι «κακοποιεί την ιστορία» με σκοπό να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλαδή την προσπάθεια του Ισραήλ να καταστρέψει τη Γάζα.
Διαβάστε την επιστολή στους New York Times:
«Οι Εβραίοι επιζώντες και οι απόγονοι των επιζώντων του Ολοκαυτώματος και των θυμάτων της γενοκτονίας των Ναζί ομόφωνα καταδικάζουμε τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα, την κατοχή και τους εποικισμούς στην ιστορική Παλαιστίνη. Επιπλέον, καταδικάζουμε τις ΗΠΑ που χρηματοδοτούν το Ισραήλ για να συνεχίσει την επίθεση και τις δυτικές χώρες που χρησιμοποιούν τη διπλωματία για να προστατεύσουν το Ισραήλ από την αποδοκιμασία. Η γενοκτονία ξεκινά με την σιωπή από τον κόσμο.
Έχουμε θορυβηθεί από την ακραία, ρατσιστική υποβάθμιση της ανθρώπινης αξίας των Παλαιστινίων από την ισραηλινή κοινωνία, που έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της. Στο Ισραήλ, οι πολιτικοί και οι αυθεντίες των Times of Israel και της Jerusalem Post κατηγόρησαν τους Παλαιστινίους για γενοκτονία, ενώ οι δεξιοί Ισραηλινοί υιοθετούν μία νεοναζιστική νοοτροπία.
Επιπλέον, είμαστε αηδιασμένοι και εξοργισμένοι από την κακοποίηση της ιστορίας από τον (νομπελίστα) Ελί Βεζέλ, ο οποίος επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: δηλαδή την προσπάθεια του Ισραήλ να καταστρέψει τη Γάζα και να δολοφονήσει πάνω από 2.000 Παλαιστινίους, εκ των οποίων εκατοντάδες παιδιών.
Τίποτα δε μπορεί να δικαιολογήσει τους βομβαρδισμούς καταφυγίων του ΟΗΕ, νοσοκομεία, πανεπιστήμια. Τίποτα δε μπορεί να δικαιολογήσει την στέρηση των ανθρώπων από τον ηλεκτρισμό και το νερό.
Πρέπει να ακουστεί η φωνή μας και να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή μας ώστε να τερματιστεί ο ρατσισμός σε όλες του τις μορφές, συμπεριλαμβανομένης και της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού. Ζητούμε την άμεση άρση του αποκλεισμού στη Γάζα. Ζητούμε το πλήρες οικονομικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του Ισραήλ. “Ποτέ ξανά”, πρέπει να σημαίνει “ποτέ ξανά για κανέναν”».