Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Εκλογές 2015: Ιστορικό θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το 1ο κύμα των exit poll

25.1.15

Κοντά σε μια ιστορική νίκη και με ποσοστό μάλιστα που θυμίζει κάτι από τα παλιά φαίνεται ότι βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με το 1ο κύμα των exit poll να διαψεύδει απόλυτα τη διαφορά που έδειχναν οι δημοσκοπήσεις.
Τον θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνει η καθίζηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία φαίνεται ότι δεν ξεπερνά το 25%, ποσοστό που σε συνδυασμό με την τεράστια διαφορά μεταξύ των δυο πρώτων κομμάτων ενδέχεται να πυροδοτήσει εσωκομματικές εξελίξεις στη συντηρητική παράταξη.

Κατά τα λοιπά, τη 3η θέση φαίνεται ότι διεκδικούν με αξιώσεις οι νεοναζιστές, παρά το ότι η ηγετική τους ομάδα βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα ενώ το Ποτάμι φαίνεται ότι μόνο οριακά καταφέρνει να αυξήσει το ποσοστό που έλαβε στις Ευρωεκλογές.

Σημαντικές δυνάμεις κατάφερε να διατηρήσει και το ΚΚΕ παρά τις πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ενώ εντυπωσιακό είναι το ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το οποίο επίσης εκθέτει τους δημοσκόπους οι οποίοι μέχρι πριν από μια εβδομάδα θεωρούσαν πολύ δύσκολη την είσοδο τους στη Βουλή.

Τέλος, ιστορικό χαμηλό για το ΠΑΣΟΚ το οποίο απέχει πλέον αρκετά μέχρι και από το 8% της Ελιάς ενώ δύσκολη φαίνεται ότι θα είναι η βραδιά για το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου καθώς θα γίνει γνωστό αρκετά αργότερα αν καταφέρνει να μπει στη Βουλή με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ του.

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.