Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Στην Αθήνα ο Ντάισελμπλουμ, επικοινωνία με Βαρουφάκη

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ 
 Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της ελληνικής κυβέρνησης. Από το ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν την τηλεφωνική συνομιλία και αναφέρουν ότι έγινε σε καλό κλίμα, γεγονός ενδεικτικό της πρόθεσης και των δύο πλευρών να ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατό οι διαπραγματεύσεις. Μάλιστα από το ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι θα γίνει  αναλυτικότερη συζήτηση όταν ο κ. Ντάισελμπλουμ επισκεφτεί την Αθήνα, προς το τέλος της εβδομάδας.
Στις δηλώσεις του ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι είχε επικοινωνία με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, ο οποίος του είπε "θέλει γρήγορα να εργαστεί μαζί μας και εξέφρασε τη φιλοδοξία του να ακολουθήσει το δρόμο της ευρωζώνης". Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Εurogroup, το ζήτημα της Ελλάδας θα επανεξεταστεί στη συνάντηση του Φεβρουαρίου, όπου και ευελπιστεί ότι θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και θα προχωρήσει το ζήτημα της χρηματοδότησης της Ελλάδας. Χαρακτηριστικά, τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ, χρειάζεται "υπομονή".

Κ. Λαγκάρντ: Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα
«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα» τονίζει η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε γραπτή δήλωσή της για τις εκλογές στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα, και προσβλέπουμε να συζητήσουμε με τη νέα κυβέρνηση».
από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.