Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ο ιταμός Βαγγέλης Βενιζέλος...

venizelos12-995x498
Quiz: Ποιος είπε την παρακάτω ατάκα: «Είπε κάποτε ένας πρώην Πρωθυπουργός: “Είμαστε Έλληνες από επιλογή’, σοκαρίστηκα όταν το άκουσα, είμαστε Έλληνες από μοίρα»
Α) Ο Αντώνης Σαμαράς
Β) Φαήλος Κρανιδιώτης
Γ) Άδωνις Γεωργιάδης...
Δ) Τάκης Μπαλτάκος ή
 
Ε) Βαγγέλης Βενιζέλος
 
Παρακολουθήστε τώρα (πατώντας πάνω στο screenshot) το χθεσινο δελτίο ειδήσεων του SKAI και συγκεκριμένα στο σημείο 29:30
Και όμως, αυτή η απίστευτη ατάκα βγήκε από τον Βενιζέλο, που πλασάρεται ως πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, χαϊδεύοντας τα αυτιά της δεξιάς και της ακροδεξιάς με την οποία συγκυβερνά από το 2012 και μετά.
Αυτή η αποστροφή, που προκαλεί και το ανάλογο συναίσθημα, εξηγεί πάρα πολλά όπως:
-Την ανοχή που υπήρχε στην δράση Μπαλτάκου τα δύο πρώτα χρόνια της κυβέρνησης Σαμαρά
-Την ανοχή στο ξήλωμα του νόμου για την ιθαγένεια που πέρασε επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου και υπουργίας Γιάννη Ραγκούαη και
-Το πραγματικό εκλογικό ακροατήριο που απευθύνεται σήμερα ο Βενιζέλος και το κόμμα του


Ο Βενιζέλος προέβη σε ακόμα μια μικροπρέπεια, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το α-ήθος του. Δικαιώνουν τα λόγια του τους ψεκασμένους μύθους κάθε εθνικιστικού μπλοκ, που μόνιμα έχει στο στόχαστρο τον Παπανδρέου, αφήνοντας φριχτά υπονοούμενα για την εθνικότητά του και τον πατριωτισμό του.
Όπως κάποτε, που η Τσαπανίδου ρωτούσε τον Παπακωνσταντίνου στις εκλογές του 2012 αν ο Παπανδρέου αγαπάει την πατρίδα του. Έλεος, όπως είπε σήμερα ο δεξιός Βενιζέλος για τον πολιτικό του αντίπαλο Παπανδρέου. Φαίνεται ότι η συγκυβέρνηση με την Δεξιά δεν ήταν απλά εθνικά αναγκαία, αλλά και πολιτικά ομοιογενής.
Προκαλεί θλίψη αυτό το ιδεολογικό ξεγύμνωμα και πραγματικά οι εναπομείναντες προοδευτικοί πολίτες του ΠΑΣΟΚ, που δεν αντέχουν άλλο τον εκφυλισμό του ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ κινήματος, πρέπει να δουν κατάματα την αλήθεια: Στο ΠΑΣΟΚ απέμειναν δεξιοί όπως οι Βενιζέλος και Γρηγοράκος και γραφειοκράτες-επαγγελματίες της εξουσίας όπως οι Κουκουλόπουλος και Σκανδαλίδης.

Και μια απορία, με βαθιά απογοήτευση αλλά και οργή:

Αυτό το ΠΑΣΟΚ τιμά τον Ανδρέα Παπανδρέου;


epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.