Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ανακωχή Άρη Πορτοσάλτε και Κώστα Αρβανίτη...

undefined
Σύμφωνα με όσα είπε από μικροφώνου ο ίδιος ο Άρης, ο δημοσιογράφος του «105.5 Στο Κόκκινο» ζήτησε συγγνώμη από εκείνον του «Σκάι 100.3»...

Το αποκάλυψε στον αέρα του «Σκάι» ο κ.Πορτοσάλτε λίγο μετά από τις 8 και μισή χθες το πρωί - είχε καλεσμένο, ποιον άλλον, τον Άδωνη Γεωργιάδη. Τον...
πήρε λοιπόν τηλέφωνο ο ίδιος ο Αρβανίτης μεταφέροντάς του τη στενοχώρια του και τη λύπη του για όσα ακούστηκαν σε εκείνη την παρουσίαση-μάστιγα στη Λαμία. «Αυτό που πάλευα και θα παλεύω πάντα είναι η ελευθεροτυπία του Πορτοσάλτε να μιλάει. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι Πορτοσάλτε δεν αφήνουν εμένα να μιλάω» είπε στη Λαμία ο Κώστας Αρβανίτης.
Προηγήθηκε επιστολή του Άρη Πορτοσάλτε προς τον Αλέξη Τσίπρα:

«Αγαπητέ πρόεδρε,
Θέλω να σας παρακαλέσω να με προστατεύσετε από τη συκοφαντική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον μου ο διευθυντής του σταθμού σας "Στο Κόκκινο". Αντιλαμβάνομαι ότι το κομματικό σας στέλεχος μιλά με την υπεροψία που του δημιουργεί η σιγουριά ότι θα καταλάβει ανώτατη διευθυντική θέση στο κρατικό σύστημα των μέσων ενημέρωσης, σε περίπτωση επικράτησης των συνδυασμών σας στις επικείμενες εκλογές. Κατανοείτε πιστεύω, ότι υφίσταμαι βαρύτατη επίθεση στο στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα προσωπικής και οικογενειακής ασφάλειας και ότι παρόμοια συμπεριφορά εφόσον γίνει αποδεκτή από εσάς, απειλεί την ελευθερία της έκφρασης, ειδικότερα μάλιστα της δημοσιογραφικής.

Με τιμή, Άρης Πορτοσάλτε».

Δεν θα πω για την επιστολή, δεν με ενδιαφέρει άλλωστε, δεν ξέρω αν όντως ο Αρβανίτης πάρει θέση στην ΕΡΤ ή απλώς ο Πορτοσάλτε κάνει δίκην προθέσεων. Θα πω κάτι όμως για τη δημοσιογραφική ιδιότητα του κύριου Πορτοσάλτε. Όχι για την επάρκειά του στα μικρόφωνα του «Σκάι 100.3», ούτε για τις απόψεις του. Δικαίωμά του.

Ένα θα ρωτήσω (ρητορικά): Θεωρείται σωστός δημοσιογράφος κάποιος (ο Άρης) που έχει καλέσει στην εκπομπή του έναν πολιτικό (τον Άδωνη) περισσότερες από 20-30 φορές μέσα σε λίγους μόλις μήνες; Πως λέγεται αυτό, αλήθεια;..

Δημήτρης Κανελλόπουλος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.