Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου : «Προσπάθησαν να μου σπάσουν το ηθικό αλλά διάλεξαν λάθος άνθρωπο»


undefined

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που αυτά τα δύο χρόνια και κάτι, που διήρκησε αυτή η βουλευτική θητεία, ενόχλησε όσο λίγοι , κυρίως με τη μαχητικότητα της απέναντι στην κυβέρνηση, τη διαπλοκή, τη φοροδιαφυγή. 
 Οι αντίπαλοί της την αποκαλούν «Ροβιεσπιέρο» και την κατηγορούν ότι θέλει να στήσει γκιλοτίνα στο Σύνταγμα. Οι φίλοι και οι σύντροφοί της όμως τη θαυμάζουν  για την τόλμη και το δυναμισμό της.  Είναι από τους ελάχιστους  βουλευτές, που ο κόσμος επιδοκιμάζει  όταν τη βλέπει  στο δρόμο  και αυτό οφείλεται κυρίως στη σθεναρή στάση που κράτησε στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και στις επιθέσεις που δέχθηκε από την κυβέρνηση για να μην συνεχίσει.

Τη Ζωή Κωνσταντοπούλου,  όσο κι αν τη ζορίσεις, δεν στριμώχνεται εύκολα. Αυτό το έχουν διαπιστώσει μάλλον όλοι. Περίμενα να έρθει σε δύσκολη θέση με την ερώτηση για τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα,  ότι όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα υπάγονται στο γραφείο του.  Εκείνη ,  με μια ντρίπλα απάντησε πως αυτό σημαίνει  ότι θα είναι υπόλογος και ότι αναλαμβάνει την ευθύνη. Χωρίς να αφήσει να διαφανεί αν συμφωνεί ή διαφωνεί με την απόφαση αυτή.


Στη συνέντευξή της στο ΤΡΡ σήμερα  λέει ότι τα κυβερνητικά κόμματα μας έκρυψαν  τα περισσότερα για τη λίστα Λαγκάρντ  και ότι αν ήταν στο χέρι τους,  ποτέ κανείς δεν θα μάθαινε το παραμικρό  για το περιεχόμενο της .  «Στη λίστα αυτή » αναφέρει, « υπάρχει ακτινογραφία της διαπλοκής».

Δεσμεύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον νόμο περί (μη)  ευθύνης υπουργών, την ασυλία των μελών του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και του ΤΧΣ. Ότι θα ερευνηθεί η λίστα Λαγκάρντ και  θα γίνει προκήρυξη διαγωνισμού με κανόνες για τις τηλεοπτικές άδειες.   Δεσμεύεται ακόμα ότι  με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση,  τα ΜΑΤ δεν θα ξαναδείρουν πολίτες και οι αστυνομικοί δεν θα τους ξαναψεκάσουν με χημικά .
 Oλόκληρη η 
συνέντευξή της στή Βασιλική Σιούτη : ΕΔΩ

από thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.