Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Παπαγαλάκια Βρυξελλών



Μετεωρος 
Συνειδητοποιώντας ότι το προεκλογικό τους ποίημα δεν κάνει ούτε για τα πανηγύρια, οι επιτελείς της Νου Δου ανακάλεσαν από τις Βρυξέλλες το κλουβί με το φανταχτερό παπαγαλάκι και το περιφέρουν νυχθημερόν στα ραβαΐσια των καναλιών να κελαηδά άτεχνα στιχάκια χωρίς ρυθμό, με ελλιπή μέτρα, ζαβές ομοιοκαταληξίες και προπαντός με στρεβλά σημαινόμενα. Επιστράτευσαν προηγουμένως αμφιλεγόμενους μαντιναδολόγους τους από την Κρήτη, τον Μοριά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τα νησιά, τους ανέλυσαν το ρηξικέλευθο πρόγραμμά τους και τους άφησαν να μεγαλουργήσουν.
Παρότι έβαλαν τα δυνατά τους, παρήγαγαν πενιχρά αποτελέσματα. Τζίφος η δουλειά: «Ευθύνονται οι πάντες εκτός από μένα/ που βγάλανε κάλους τα δάχτυλά μου/ να σκίζω τα μνημόνια. Ουρανέ/ δέξου τα γοερά παρακαλετά μου/ κεραυνοβόλησε του ΣΥΡΙΖΑ τα βλαμμένα/ που σήκωσαν ψηλά τον αμανέ». Με τέτοια άσματα κυρ ΘΑμαρά μου θα συναγωνίζεσαι με τον Γιωργάκη και τον Μπένι ποιος θα φάει τις περισσότερες ντομάτες. Ισως γι' αυτό προκηρύξατε εκλογές το καταχείμωνο, επειδή δεν είναι ο καιρός τους. Δεν βαριέσαι όμως. Υπάρχουν άφθονα ξινισμένα γιαούρτια, κλούβια αυγά και σάπιο ζαρζαβάτι εποχής.
Υπαινίχθηκαν οι κακόβουλοι πως είναι όρνιο της Κλεισούρας με κορακίσια μάλιστα φωνή η Ηπειρώτισσα Αννούλα-Μισέλ. Και την ξαπόστειλαν στη λίμνη Παμβώτιδα να κλαίει τη μοίρα της, καθότι φτυσμένη από την κολυμπήθρα. Διαβάζω ότι εκδιώκεται και η δοκησίσοφος Σοφί. Τα 'χασαν τελείως στην κυβέρνηση. Βλέπουν το πατατράκ να 'ρχεται και κάνουν χαρακίρι απ' τ' αποδυτήρια. Ξεχνούν πως τα ντέρμπι τα κερδίζουν οι μεγάλοι παίκτες, έστω κι από στημένη φάση. Σε κάθε περίπτωση δεν έχουν το ηθικό δικαίωμα να στερούν από το φιλοθεάμον κοινό αστέρια του διαμετρήματος των προαναφερθεισών. Ετσι που το πάνε θα σχολάσουν και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και τι θ' απογίνουμε χωρίς τις τσιρίδες του Αδ-όνειδος.
Ρώτησαν κάποτε τον Μάνο Χατζιδάκι γιατί γράφει το «-άκης» του επωνύμου του με «γιώτα». «Διότι τα "ήτα" με παχαίνουν» αρκέστηκε να απαντήσει σκωπτικά. Αντιθέτως η Μαρία Σπυράκη-Παπαγαλάκη, το ψιττακοειδές εκ Βρυξελλών ντε, μοστράρει τις καταλήξεις των επιθέτων της με το έβδομο γράμμα της αλφαβήτου, εμπνεόμενη από την επερχόμενη ήττα στην κάλπη. Εψαξαν παντού τα καϊνάρια της Συγγρού. Σύμφωνα με αδιασταύρωτες φήμες εκείνοι έκλεψαν άγρια μεσάνυχτα τα πενήντα πολύχρωμα πτηνά από τον Δημοτικό Κήπο Χανίων. Αλλά φευ! Ομοια με τη Σπυράκη δεν βρίσκεις πουθενά.
Ιδροκοπά να τιτιβίζει στην τιβί ότι για όλα τα δεινά φταίει ο Τσίπρας και πως ο ΘΑμαράθ ασκούσε τόσο καιρό εποικοδομητική αντιπολίτευση. Φοράει το δήθεν άνετο, προσποιητό της χαμόγελο, κατακεραυνώνοντας τους πάντες με το φάλτσο ποίημα. Καυχιέται με περισσή αλαζονεία για τους χιλιάδες σταυρούς που πήρε στις ευρωεκλογές. Απεναντίας θα 'πρεπε να ντρέπεται. Η διάκριση των εξουσιών αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατίας. Η τέταρτη οφείλει να ελέγχει τις άλλες τρεις. Οχι να κωλοτρίβεται μαζί τους για ένα κομμάτι παντεσπάνι. Αποτελεί εκφυλιστικό φαινόμενο οι λειτουργοί του Τύπου να κατεβαίνουν υποψήφιοι με το κόμμα του οποίου καλύπτουν το ρεπορτάζ. Είναι σαν να παραδέχονται ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο. Θυμηθείτε το. Η Παπαγαλάκη θα αποδειχτεί κακό σπυρί για τη Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.