Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Η (αναμενόμενη) στροφή Ψυχάρη...

psixaris ...εξοργίζει τους σαμαρικούς

«Η ευκαιρία της Αριστεράς» αφορμή για δηλητηριώδη σχόλια από κυβερνητικούς κύκλους. Για τους παροικούντες την πολιτική και δημοσιογραφική Ιερουσαλήμ, το χθεσινό πρωτοσέλιδο του Βήματος δεν αποτέλεσε έκπληξη. Η προαναγγελία μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και, μάλιστα, σύμφωνα με τον εκδότη της εφημερίδας με «ποσοστά ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου», προκάλεσε μεν αίσθηση αλλά μόνον ως προς το χρόνο που θα πραγματοποιούνταν η πλήρης στροφή. Άλλωστε, στο Μαξίμου τα μηνύματα είχαν ληφθεί εδώ και καιρό.
Η αποχώρηση από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ του Ανδρέα Ψυχάρη, γιου του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ, η ενίοτε επιθετική αρθρογραφία για την κυβέρνηση Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία αλλά και οι επαφές στο παρασκήνιο, με αντικείμενο τα επιχειρηματικά και οικονομικά πλάνα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη ήταν εν γνώση του επιτελείου Σαμαρά, που ενδεχομένως το μόνον που προσπάθησε ήταν να αναβάλλει τη μεταστροφή για... μετά τις κάλπες.
Ωστόσο, το χθεσινό πρωτοσέλιδο «Η ευκαιρία της Αριστεράς» με υπέρτιτλο  «Ιστορικών διαστάσεων πολιτική ανατροπή από ενδεχόμενη πρωτιά Τσίπρα» διέλυσε και τις τελευταίες ψευδαισθήσεις και φούντωσε την οργή στο στενό πυρήνα των σαμαρικών στελεχών και τον προβληματισμό στους υπόλοιπους γαλάζιους. Σε κατ' ιδίαν συζητήσεις αλλά και σε φίλα προσκείμενα μέσα, τα σχόλια για τις πραγματικές, επιχειρηματικές, επιδιώξεις του κ. Ψυχάρη έδιναν και έπαιρναν. Μαζί και με μία παραδοχή, ωστόσο: Ότι ο έμπειρος εκδότης συνήθως μυρίζεται τις πολιτικές αλλαγές και σπεύδει εγκαίρως να προσαρμόσει το λόγο του...
 matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.