Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί η ΝΔ....

undefined


 Με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί μοιάζει η ΝΔ που έχει πολλές ηφαιστειογενείς ζώνες, ενώ κυριαρχεί το κλασσικό ρητό: «η νίκη έχει πολλούς πατέρες. Η ήττα όμως είναι ορφανή». Υπό τη...


σκιά αυτού του δόγματος στη ΝΔ που απώλεσε την εξουσία από το ΣΥΡΙΖΑ και υπέστη ήττα, ιδεολογικού και στρατηγικού χαρακτήρα, ήδη αναζητούνται υποψήφια εξιλαστήρια θύματα.

Η εκλογική ήττα της ΝΔ στις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου βρήκε μια σειρά «γαλάζιων» στελεχών με το όπλο ανά χείρας και έτοιμα να…πυροβολήσουν στη σημερινή ηγετική ομάδα. Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, οργανώνοντας την στρατηγική του για την επόμενη μέρα, άρχισε να συναντά κορυφαία στελέχη, ζητώντας τους ουσιαστικά στήριξη και συστράτευση.


Η πιο χαρακτηριστική συνάντηση των τελευταίων τριών ημερών, έγινε χθες με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες διεξήχθη σε…ψυχρό κλίμα και υπήρξαν στιγμές έντασης.


Και αυτό διότι ο κ. Μεϊμαράκης, εκ των πιο ιστορικών «γαλάζιων» στελεχών, με μακρά κομματική διαδρομή και από τα πρόσωπα που έχουν ψυχική ενότητα με την κομματική και κοινωνική βάση της ΝΔ, ανέφερε σωρεία λαθών που έγιναν.


Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς συνάντησε τον «μπαρουτοκαπνισμένο» κ. Μεϊμαράκη, στέλεχος που έχει δώσει πολλές εκλογικές μάχες και στήριξε την παράταξη στα δύσκολα, για πρώτη φορά μετά την προκήρυξη των εκλογών.


Ο κ. Μεϊμαράκης, έθεσε στον πρωθυπουργό σειρά ζητημάτων, όπως την έλλειψη ηγετικής ομάδας, την λανθασμένη πολιτική και επικοινωνιακή στρατηγική (σ.σ. επένδυση στον φόβο), την ανυπαρξία της ΝΔ ευρύτερα, τον πόλεμο που δέχθηκαν από γνωστά «παράκεντρα» του κόμματος υποψήφιοι βουλευτές για να μην εκλεγούν για συγκεκριμένους λόγους που είχαν να κάνουν με την επόμενη μέρα.


Στη συνάντηση ετέθη από τον κ. Μεϊμαράκη σε γενικές γραμμές και το θέμα της διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου που αποτελεί και βασικό αίτημα πολλών κορυφαίων. Ο κ. Σαμαράς που θα προεδρεύσει σήμερα το απόγευμα στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ και αποφάσισε να συνεδριάσουν την επόμενη εβδομάδα αρχικά η Κ.Ο. και μετέπειτα η Πολιτική Επιτροπή, δεν απάντησε και μένει να φανεί ποια θα είναι η στάση του. Αν και αρχικά την περασμένη Κυριακή, αμέσως μόλις κλείσανε οι κάλπες και μεταδόθηκε το πρώτο exit poll διέρρευσε το σενάριο περί διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου, αμέσως μετά υπήρξε…διόρθωση, καθώς δεν συνέφερε μια τέτοια συζήτηση την ηγεσία.


Σπεύδουν στον Καραμανλή

Την ίδια στιγμή, μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται...
Γιά νά διαβάσετε ολόκληρο τό άρθρο πιέστε : "ΤΟ ΒΗΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.