Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ο ξεδιάντροπος κύριος Ψυχάρης...



 


"...εκτός κι αν η Ελλάδα κατοικείται από Ψυχάρηδες, οπότε καλύτερα είναι εμείς να μεταναστεύσουμε..."...

Νίκος Φελέκης

                                                                                                                     -------------
                     
 Ο ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ...

 
 Αν ο Σταύρος Ψυχάρης, εκδότης της εφημερίδας το Βήμα, έπρεπε να ντρέπεται μια φορά οι πολιτικοί μας έπρεπε να ντρέπονται δέκα φορές. Και...
εξηγούμαι. Χθες ο Σταύρος Ψυχάρης στο πρωτοσέλιδο άρθρο του στο Βήμα γράφει το εξής απίστευτο: "Τα πέτρινα χρόνια της Αριστεράς (διώξεις, φυλακίσεις, εξορίες, ισόβια και εκτελέσεις) έληξαν το 1989 με μια απροσδόκητη κυβερνητική συνεργασία. Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ συγκρότησαν την κυβέρνηση Τζαννετάκη για να προλάβουν την παραγραφή "σκανδάλων" του ΠΑΣΟΚ...".


Είναι με τα καλά του ο Ψυχάρης; Δεν ντρέπεται να γράφει αυτή τη γελοιότητα; Είναι δυνατόν να υποστηρίζει ότι μέχρι το 1989 είχαμε εξορίες, φυλακίσεις, ισόβια και εκτελέσεις Αριστερών; Δεν γνωρίζει ότι αυτά σταμάτησαν το 1974, με την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας; Δεν γνωρίζει ότι το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής νομιμοποίησε το ΚΚΕ; Δεν γνωρίζει ότι το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου ψήφισε ακόμη και νόμο με τον οποίον χορηγήθηκε σύνταξη στους αντιστασιακούς του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ; Δεν γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας του είχε τοποθετήσει τον Μάρκο Βαφειάδη, τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Στρατού; Δεν γνωρίζει ότι ουδεμία εκτέλεση, φυλάκιση, εξορία Αριστερού, αλλά και κανενός άλλου για πολιτικά φρονήματα, υπήρξε στη Μεταπολίτευση; Από την αρχή της, από το 1974 και όχι από το 1989 όπως ο ίδιος διατείνεται στο ακατανόητο, για να μην πω τίποτε χειρότερο, άρθρο του.

Είναι δυνατόν, ένας σοβαρός άνθρωπος και μάλιστα εκδότης μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας, να υποστηρίζει κάτι τόσο εξωφρενικό και ανιστόρητο; Δεν καταλαβαίνει ότι χάνει κάθε κάθε ίχνος σοβαρότητος και αξιοπιστίας όταν υπογράφει αυτού του τύπου τις αηδίες; Και καλά ο Ψυχάρης, μπορεί να τρελάθηκε. Μπορεί να έκανε κάποιο λάθος στις ημερομηνίες. Δεν βρέθηκε κάποιος από την εφημερίδα που εκδίδει, κάποιος αρχισυντάκτης, κάποιος διευθυντής να του πει: "Αφεντικό, κάποιο λάθος κάνεις"; Δεν βρέθηκε ούτε ένας να τον προστατεύσει;

Άντε και να δεχθώ ότι στο Βήμα, για λόγους που δεν με αφορούν, αλλά πρέπει να προβληματίσουν όλους και πρωτίστως τον Ψυχάρη, δεν βρέθηκε κανείς να το κάνει. Αμ απ' τους πολιτικούς; Δεν υπήρξε ένας, έστω ένας, να διαμαρτυρηθεί; Ένας δεξιός, ένας πασόκος, ένας αριστερός να του πει: "Τι είναι αυτά που γράφετε κύριε Ψυχάρη; Είστε με τα καλά σας;"

Δυστυχώς, εξ όσων γνωρίζω, ούτε ένας δεν διαμαρτυρήθηκε. Μα είναι δυνατόν η χώρα μας να έχει μετατραπεί σ' ένα απέραντο πανδοχείο λωτοφάγων; Είναι δυνατόν να μην βγει ούτε ένας και να πει: "τι βλακείες είναι αυτά που γράφει ο Ψυχάρης". Ούτε ένας; Είναι δυνατόν; Τόσο πολύ τον υπολήπτονται ή μήπως τον φοβούνται -είτε αυτοί είναι δεξιοί είτε κεντρώοι είτε αριστεροί- ώστε κάποιος να του πει: "Ξέρεις Σταύρο, οι εκτελέσεις, οι εξορίες, τα βασανιστήρια και οι φυλακίσεις σταμάτησαν το 1974, όχι το 1989".

Είναι δε ακόμη πιο ηλίθιο και εξοργιστικό να λέγεται ότι αυτό το άρθρο γράφτηκε μόνο και μόνο για να ενισχύσει το πρώτο θέμα της εφημερίδας που είχε τίτλο: "Η ευκαιρία της Αριστεράς". Αν ο Ψυχάρης και το Βήμα θέλουν να κάνουν στροφή, ν' αλλάξουν τη γραμμή της εφημερίδας, είναι δικαίωμά τους. Μπορούν να το κάνουν με τον τρόπο που αυτοί νομίζουν καλύτερα. Ακόμη και άγαρμπα. Ακόμη και με τρόπο που να προκαλεί θυμηδία. Δική τους είναι η εφημερίδα ότι θέλουν κάνουν. Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι να το κάνουν με εξόφθαλμες ανακρίβειες, με προκλητικά ψέμματα και με παραποίηση της Ιστορίας.
(Γιά νά διαβάσετε ολόκληρο τό άρθρο πιέστε : ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.