Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Τι συμβουλεύει ο Γ. Λούλης τον Α. Τσίπρα αν εκλεγεί

Ο επικοινωνιολόγος συμβουλεύει τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε μια ευρεία συμμαχία και να συνεργαστεί με τη μεγάλη πολιτική δεξαμενή του κέντρου.


ti-sumbouleuei-o-g-loulis-ton-a-tsipra-an-eklegei
Να επιιδιώξει μια ευρεία κυβερνητική συμμαχία, στην οποία θα καίριο ρόλο θα διαδραματίσει η μεγάλη πολιτική δεξαμενή του κέντρου, συμβουλεύει ο επικοινωνιολόγος Γιάννης Λούλης τον Αλέξη Τσίπρα σε πρόσφατο άρθρο του.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και ο Τσίπρας; Αν νικήσει, το μεγάλο του στοίχημα είναι η συνεργασία με δυνάμεις του Κέντρου, η απομόνωση των δικών του άκρων και η υπεύθυνη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Γιάννης Λούλης υπενθυμίζει στο άρθρο του ότι «παντού και πάντα οι φιλόδοξοι κομματικοί σχηματισμοί στοχεύουν στη δεξαμενή του μεσαίου χώρου. Αυτός ο χώρος έκρινε τους νικητές σε όλες τις μάχες της μεταπολίτευσης. Ο χώρος παρέμεινε μεγάλος, αλλά όχι στατικός. Ήταν αριστερόστροφος. Μετά έγινε πραγματιστικός. Ήθελε ένα μεγάλο δημόσιο τομέα. Μετά ήθελε να τον περιορίσει.
Ο επικοινωνιολόγος επισημαίνει τις σαρωτικές αλλαγές που έφερε η κάθετη πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και της «Σαμαρικής ΝΔ»: «Θρυμματιζόμενος ο μεσαίος χώρος απελευθέρωσε τους ψηφοφόρους του, που οργισμένα κινήθηκαν έξω από τα όριά του. Έκαναν άλματα παντού.»
Ο Γιάννης Λούλης τονίζει ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας νικήσει στις εκλογές της Κυριακής «το μεγάλο του στοίχημα είναι η συνεργασία με δυνάμεις του Κέντρου, η απομόνωση των δικών του άκρων και η υπεύθυνη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας. Αλλιώς, η δεξαμενή του μεσαίου χώρου που θα κερδίσει προσωρινά, θα αδειάσει από τη μια μέρα στην άλλη.»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.