Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα σε τίτλους

undefined

1. Ανακοινώθηκε η σύνθεση της κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων. Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων κυβερνητικών στελεχών, σε δύο φάσεις. Τα στελέχη εκτός ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν θρησκευτικό όρκο, ενώ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό.
3. Αρνητικό φαίνεται πως είναι το κλίμα στη ΝΔ για τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο και πολλοί φέρονται να του επιρρίπτουν τη βασική ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα παρουσιάζοντάς τον ως «αδύναμο κρίκο». Σημειώνεται πως αντιδράσεις υπάρχουν και στη Μεσσηνία όπου τοπικά στελέχη ζητούν την "επιστροφή" στον τοπικό βουλευτή Λαμπρόπουλο της μοναδικής έδρας την οποία ωστόσο αποφάσισε να πάρει ο Σαμαράς.
4. Κόντρα εκδηλώθηκε μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά τη διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής του υπ. Εξωτερικών.
5. Την Παρασκευή καταφτάνει στην Αθήνα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ προκειμένου να συναντήσει τον νέο πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον υπ. Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη. Την είδηση επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup. Εν τω μεταξύ, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Oμάδας των Χριστιανοδημοκρατών, φέρεται, σύμφωνα με το Reuters να είπε πως αναμένει από την Ελλάδα να επαναβεβαιώσει τις δεσμεύσεις της στο πρόγραμμα στήριξης.
6. Την ανάκληση των απολύσεων στο Δημόσιο, που προήλθαν από το μέτρο της διαθεσιμότητας ή κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας, προανήγγειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.
7. Ο "Κόκκινος" Άνθιμος. Την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου από τα δικαστήρια αλλά και την ανάληψη των καθηκόντων των αιρετών ή των υπαλλήλων προτείνει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος, ο οποίος αναφέρει πως θα πρέπει να δίνεται πολιτικός όρκος.
8. Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τα τελευταία εικοσιτετράωρα τις βορειοανατολικές Ηνωμένωνες Πολιτείες, καθώς η χιονοθύελλα «Juno» («Ήρα») κάνει το πέρασμά της από πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη και η Βοστώνη, με κύρια χαρακτηριστικά τις πολικές θερμοκρασίες, τους δυνατούς ανέμους και τις πυκνές χιονοπτώσεις.
9. Την πρώτη του εμφάνιση ύστερα από περισσότερο από ένα χρόνο πραγματοποίησε, μέσω γραπτής επιστολής, ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος αναφέρει πως, αν και δεν απορρίπτει μια προσέγγιση με την Ουάσιγκτον, δεν εμπιστεύεται την πολιτική των ΗΠΑ.
10. Tvxs Αφιέρωμα: Δύο Έλληνες του Ολοκαυτώματος περιγράφουν την κόλαση Άουσβιτς. Ήταν 27 Ιανουαρίου του 1945 όταν τα προελαύνοντα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς - Μπίρκεναου στην Πολωνία. Από το 2005 η 27η Ιανουαρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το tvxs.gr θυμάται μία από της πιο μαύρες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας –αυτή της Τελικής Λύσης- μέσα από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες δύο Ελλήνων Εβραίων που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί μέσα από την κόλαση του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

από τό  tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.