Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Καρχιμάκης: «Ο Βενιζέλος είπε στον Κουρουμπλή να ...

...ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και μετά να πάρουν το κόμμα»

Σοβαρότατη καταγγελία περί υπονόμευσης του Γιώργου Παπανδρέου από τον Βαγγέλη Βενιζέλο, έκανε ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Β΄ Αθήνας, Μιχάλης Καρχιμάκης.Όπως ανάφερε ο ίδιος μιλώντας τη Δευτέρα στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο ίδιος άκουσε τον Βαγγέλη Βενιζέλο να λέει στον τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουπλή, να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο «για να πάρουμε το κόμμα» (από Γ. Παπανδρέου).

«Οταν ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο και προσπαθούσα να πείσω τον Κουρουμπλή να ψηφίσει για να πάρουμε τη δόση των 9 δις και να μην υπάρχουν προβλήματα τα Χριστούγεννα, ο κ. Βενιζέλος ήρθε και μου είπε να καθίσω πιο πέρα και κάθισα και τον άκουσα να λέει στον κ. Κουρουμπλή: "Ψήφισε, για να του πάρουμε το κόμμα'. Βεβαίως το άκουσα και μου το επιβεβαίωσε ο κ. Κουρουμπλής. Δεν υπήρχε λόγος να διαγραφεί βουλευτής, υπήρχε πλεόνασμα βουλευτών και μπορούσε κάποιος να έχει μια διαφορετική άποψη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Ο νόμος θα πέρναγε, συνέχισε ο κ. Καρχιμάκης, αλλά μη λέει ο κ. Βενιζέλος ότι "ο Παπανδρέου τους διέγραψε". Ήμουν παρών και στο περιστατικό που είπε στον κ. Παπανδρέου στο γραφείο του να τους διαγράψει».

Επισής, ανέφερε ότι «ο Σκανδαλίδης μπορεί να πήρε τον Βενιζέλο και να του είπε να γίνει αυτός πρωθυπουργός, αλλά δεν είχε καμία εξουσιοδότηση. Πολύ πιθανόν (να το έκανε από μόνος του)», εκτίμησε ο Μιχάλης Καρχιμάκης.
«Το σημαντικό είναι ότι ο Βενιζέλος ανέτρεψε τον Παπανδρέου για να γίνει αρχηγός και ο Σαμαράς Πρωθυπουργός. Δεν λέει αλήθεια ο Βενιζέλος. Λέει ψέμματα, ναι», συνέχισε ο Καρχιμάκης.
Ο υποψήφιος βουλευτής υποστήριξε ότι όταν ο Βενιζέλος άρχισε την υπονόμευση του Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 30%.

«Η πολιτική ενσωμάτωση με τη Δεξιά και οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν οδήγησαν στη συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο κ. Καρχιμάκης.

Τις καταγγελίες αυτές διατύπωσε και σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπενθυμίζοντας, επίσης, δηλώσεις βουλευτών, προσκείμενων στον κ. Βενιζέλο, όπως του κ. Λιντζέρη, ενώ αναφέρεται και σε δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε μυστική συνεννόηση του κ. Μπαρόζο με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά για την ανατροπή του κ. Παπανδρέου.
Χαρακτηρίζει «δεξιό»«εκφυλισμένο» και «σκιά της δεξιάς στην πιο σκληρή μορφή της» το σημερινό ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως αναφέρει υποτάχθηκε στις ορέξεις του κ. Σαμαρά, τον οποίο χαρακτηρίζει ως τον «πιο επικίνδυνο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης».
από tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.