Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Μέχρι και ο μετριοπαθής Δραγασάκης περιγράφει πλέον το σχέδιο ρήξης του ΣΥΡΙΖΑ με την Ευρώπη

17.1.15


Ο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει προς την αυτοδυναμία καθώς όλο και περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν ότι στο τέλος θα κάνει την κωλοτούμπα και δεν θα τραβήξει στα άκρα τις σχέσεις της χώρας με την Ευρωζώνη. Προσωπικά, δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί.
Μου μοιάζει πλέον πιο πιθανό το σενάριο που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να βάζει νερό στο κρασί του μόνο και μόνο για να υφαρπάξει τις ψήφους που απαιτούνται για την αυτοδυναμία παρά το σενάριο που θέλει την Κουμουνδούρου να έχει ήδη συνθηκολογήσει.Για παράδειγμα, διάβασα με προσοχή τα όσα δήλωσε χθες ο Γιάννης Δραγασάκης, ένα μετριοπαθές κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, που συνήθως είχε τον ρόλο του ανθρώπου που καθησύχαζε τους πολίτες αλλά και τους επενδυτές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, είπε τα εξής: 
-Όλα τα κράτη-μέλη είναι δυνατόν να συρθούν σε μια δύσκολη κατάσταση και να ταπεινωθούν από τους εταίρους τους. Ταυτόχρονα όμως, ακόμα και μια μικρή χώρα μπορεί να προκαλέσει πολλές ζημιές. Το ερώτημα είναι λοιπόν: τι Ευρώπη θέλουμε; Θα διαλέξουμε την αμοιβαία καταστροφή; Αν η χώρα μας υποστεί εκβιασμό, δεν θα παραμείνουμε αδρανείς.
-Για τον λόγο αυτό επιθυμούμε τη διοργάνωση μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης. Αν δεν καταφέρουμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας για μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, θα αναζητήσουμε μια λύση για το χρέος αποκλειστικά ελληνική.
-Αν δεν έχουμε συμφωνία ως τον Ιούλιο, θα έχουμε πρόβλημα. Ως τότε, μπορούμε να πληρώσουμε το ΔΝΤ και την ΕΚΤ με την έκδοση εντόκων γραμματίων που θα πουληθούν σε ιδιώτες επενδυτές. Ή μπορούμε να ζητήσουμε από το ΔΝΤ να αναβάλει για λίγους μήνες τις αποπληρωμές. 

Θα είναι παράδοξο να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά, για τα οποία δεσμεύεται μόλις μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, και μετά να του κάνουν κριτική οι ψηφοφόροι του επειδή δεν έκανε κωλοτούμπα. Οι άνθρωποι είναι ειλικρινείς αυτή τη στιγμή: θα τζογάρουν.
parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.