Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Στό συνέδριο του Economist στην Αθήνα...

Δραγασάκης: «Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν δανειακές συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα»


Δραγασάκης: «Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν δανειακές συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα»

Ο Γκίκας Χαρδούβελης (αριστερά) με τον Γιάννη Δραγασάκη στο συνέδριο του Economist

Μήνυμα για τη συνέχεια του κράτους έστειλε στη διεθνή κοινότητα το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας σε συνέδριο του Economist στην Αθήνα την Τρίτη το βράδυ.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαχώρισε τη δανειακή σύμβαση από το μνημόνιο λέγοντας ότι τη δανειακή σύμβαση την αποδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα την επαναδιαπραγματευθεί, ενώ το μνημόνιο δεν το αποδέχεται και γι' αυτό θα ετοιμάσει το δικό του πρόγραμμα.

«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν δανειακές συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα άρα και εμάς, ακόμα και αν θέλουμε να τις επανεξετάσουμε» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης στη συζήτηση με τον τον υπουργό Οικονομικών  Γκίκα Χαρδούβελη σε συνέδριο του Economist το βράδυ της Τρίτης στην Αθήνα.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καλείται να ανατρέψει τον καπιταλισμό αλλά να συμβάλλει στη διάσωση της κοινωνίας. Πρέπει όλοι να συμφωνήσουν ότι η βούληση του λαού θα γίνει σεβαστή αλλιώς υπάρχει πρόβλημα με τη δημοκρατία κάτι που ενδιαφέρει και τους Ευρωπαίους».

Ο κ. Δραγασάκης απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχουν επαφές με τη Γερμανία απάντησε ότι «δεν κάνουμε μυστική διπλωματία αλλά δεν είμαστε και κλεισμένοι στο καβούκι μας. Σεβόμαστε πάρα πολύ την κυρία Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε και προσέχουμε αυτά που λένε. Θα ζητήσουμε χρόνο, τέσσερις μήνες, για να παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας».
από tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.