Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Δ. Παπαδημούλης: Κανένας κίνδυνος Grexit...



...με ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι και Τσίπρα πρωθυπουργό (BINTEO) ...
«Κανένας κίνδυνος Grexit με ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι και Τσίπρα πρωθυπουργό αντίθετα υπάρχει λύση, πολύ καλύτερη από σήμερα. Θέλουμε η Ελλάδα να γίνει...
κανονικό, ισότιμο μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, με βιώσιμο χρέος, με ανάπτυξη και με νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά χωρίς αυτά τα εξωφρενικά πρωτογενή πλεονάσματα.» Με αυτά τα λόγια απάντησε ο Δημ. Παπαδημούλης στο δημοσίευμα του Spiegel περί διαχειρισιμότητας από την Ε.Ε. ενδεχόμενου Grexit τονίζοντας την μονομέρεια στην παρουσίαση του ξένου τύπου από τα εγχώρια ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα σε πρόσφατο δημοσίευμα του το Spiegel έγραψε ότι δεν είναι ταμπού πια η έξοδος της χώρας από το ευρώ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ τα σενάρια αυτά επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ.

Αντιθέτως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι υπήρξαν «έντονες αντιδράσεις και από το κόμμα της κ. Μέρκελ όπου υψηλόβαθμο στέλεχος της υπογράμμισε ότι δεν έχει αλλάξει η γραμμή της γερμανικής κυβέρνησης. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη και δεν υπάρχει θέμα Grexit.»

Το ίδιο δημοσίευμα προκάλεσε έντονη κριτική από τον σύμμαχο της κ. Μέρκελ το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που κατήγγειλε το δημοσίευμα και το χρέωσε σε πηγές του ΤσεΝτεΟυ. Για το λόγο αυτό η επίσημη δήλωση του εκπροσώπου της κ. Μέρκελ ήταν ουδέτερη. Φυσικά καταγγέλθηκε από το κόμμα της Αριστεράς, ως στημένο δημοσίευμα. Όπως επεσήμανε ο Δημ. Παπαδημούλης το δημοσίευμα αυτό «βγήκε την ίδια μέρα που η New York Times, που δεν είναι ΑΥΓΗ έγραψαν ότι πρέπει οι δανειστές να εξετάσουν να μην αποπληρωθούν οι τόκοι του χρέους για την επόμενη χρονιά διότι αυτή η πολιτική της ακραίας λιτότητας έχει οδηγήσει το χρέος στο 180% που σημαίνει ότι δεν είναι διαχειρίσιμο.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημ. Παπαδημούλης τόνισε επίσης ότι «Τον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν ο Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ Δραγασάκης, Σταθάκης, Μηλιός με βάση τις συλλογικές αποφάσεις». Ολοένα και περισσότεροι στην Ευρώπη λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα αντιευρωπαϊκό κόμμα αλλά ένα κόμμα κατά της λιτότητας και μπορεί η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αφετηρία για σημαντικές αλλαγές στην Ευρώπη.
 
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.