Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Guardian: Επιστολή 35 οικονομολόγων...

Guardian: Επιστολή 35 οικονομολόγων...

undefined... που ζητούν κούρεμα χρέους και ανάπτυξη για την Ελλάδα...
Για τις αρνητικές επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας και τις επιπτώσεις τους στα φτωχότερα νοικοκυριά προειδοποιούν 35 οικονομολόγοι και καθηγητές πανεπιστημίων με ανοιχτή επιστολή τους που δημοσιεύει η εφημερίδα «Guardian».
Μεταξύ άλλων  καλούν την Τρόικα να ...

διαπραγματευτεί με την Ελλάδα ζητώντας ακύρωση ενός μεγάλου μέρους του χρέους αλλά και νέους όρους πληρωμής που να υποστηρίζουν την ανοικοδόμητης της ελληνικής οικονομίας. 

Επιπλέον καλούν την ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει το πρόγραμμα λιτότητας και να ξεκινήσει μια έρευνα για την ιστορική και συστηματική αποτυχία των ελληνικών δημόσιων διαδικασιών οικονομικής διαχείρισης που οδήγησαν σε συσσώρευση χρέους. Αλλά και να εξετάσει την δημιουργία ενός δικαστικού οργάνου ή μηχανισμού που θα ερευνήσει τη διαφθορά από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο επίπεδο της κυβέρνησης. 

Τέλος καλούν άλλες εθνικές κυβερνήσεις να ασκήσουν το δικαίωμα της ψήφου στα επίσημα όργανα χρηματοοικονομικού τομέα και να επιδιώξουν άλλες διπλωματικές δραστηριότητες που θα υποστηρίξουν τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού δημοσίου χρέος με στόχο την ανοικοδόμηση μιας βιώσιμης εθνικής οικονομίας.
 theguardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.