Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Tιτανικός!

ΠΑΣΟΚοτιτανικός

Τάκης Καραγιάννης  
Το ΠΑΣΟΚ το εγκαταλείπουν πιο γρήγορα κι από τον Τιτανικό. Έτσι είναι αυτά, θα έπρεπε να το ξέρει ο Βενιζέλος. Όταν το ναυάγιο είναι δεδομένο, ο καθένας κοιτά να «σώσει το τομάρι του» κι όχι το ίδιο το πλοίο που βυθίζεται. Τώρα εάν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ο καπετάνιος που οδήγησε το κόμμα πάνω στα παγόβουνα και μετά στον βυθό είναι άλλο θέμα. Ο καθένας το κρίνει από τη δική του σκοπιά κι αποφασίζει ποια εκδοχή θα πάρει. Το θέμα είναι πως το ΠΑΣΟΚ φυλλοροεί πιο γρήγορα κι από τη ΔΗΜΑΡ. Κι είναι λογικό αυτό. Όταν βάζεις επικεφαλής του Επικρατείας τον Φλωρίδη, ο οποίος αποχώρησε το 2010 κι ασκούσε κριτική μέχρι πριν λίγες μέρες στο ΠΑΣΟΚ, δεν μπορείς να συστρατεύσεις δυνάμεις.
Ο Παπανδρέου τού έχει πάρει το μισό κόμμα. Όχι μόνο στους ψηφοφόρους, αλλά και στα στελέχη και τις νομαρχιακές. Σήμερα, ο Σαμαράς του παίρνει την Γκερέκου. Καλή, κακή, δεν έχει σημασία. Ένα γερό χαρτί του Βενιζέλου τον αφήνει για να πάει με τη Νέα Δημοκρατία. Ο Βασίλης Οικονόμου -το ρεπορτάζ τον θέλει να συζητά για το Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ, μέχρι χθες- τον άφησε επίσης για Συγγρού μεριά.
Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η Άρια Αγάτσα έκανε το ίδιο πριν λίγα χρόνια στη Βοιωτία και δεν ξαναμπήκε στη Βουλή. Το ίδιο μπορεί να γίνει και στην Κέρκυρα, εξάλλου τα αποτελέσματα της Γκερέκου στις περιφερειακές εκλογές δεν ήταν καθόλου καλά.
Περισσότερο, όμως, από τον ίδιο τον Βενιζέλο, η αμηχανία είναι έκδηλη και στη βάση της Νέας Δημοκρατίας. Και, εντάξει, την Γκερέκου μπορείς να τη δεχτείς σε εκλόγιμη θέση. Τον Οικονόμου πώς να τον δεχτείς στο Επικρατείας - και μάλιστα σε υψηλή θέση όπως λέει το ρεπορτάζ; Πώς βλέπεις τον Σαμαρά από τη μία να βγαίνει με σκληρή δεξιά ρητορική για λαθρομετανάστες και σύνορα να σου «φορτώνει» ανθρώπους με τελείως διαφορετική ρητορική και πολιτική στάση σχεδόν σε όλους τους τομείς. Το άνοιγμα στο κέντρο μπορεί να γίνει με άλλα στελέχη, με τον Οικονόμου, όμως, όχι.
Τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα. Για όλα τα κόμματα. Υπομονή λίγες ώρες να δείτε και τα υπόλοιπα ονόματα. Θίασος.
 
Υ.Γ. Η επιστολή Βενιζέλου προς τον Σαμαρά για την Γκερέκου είναι -πολιτικά- για γέλια. 
Η λογική του «μα να πάει με τον καλύτερό μου φίλο; Και καλά αυτή, αυτός πως μπόρεσε;». Κρίμα. 

              protagon.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.