Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Wall Street Journal :

 Μεγάλο το χάσμα ελληνικού κυβερνητικού συνασπισμού - ΕΕ

WSJ: Μεγάλο το χάσμα ελληνικού κυβερνητικού συνασπισμού - ΕΕ
 
Στην αναφορά ότι το χάσμα μεταξύ του νέου κυβερνητικού συνασπισμού στην Ελλάδα και των Ευρωπαίων πιστωτών της χώρας είναι τόσο μεγάλο, ώστε ορισμένοι φορείς χάραξης πολιτικής να βλέπουν πιθανότητα ελληνικής εξόδου από το ευρώ τους επόμενους μήνες, διατυπώνει σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τόσο η αντιστροφή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος όσο και η διεκδίκηση του ΣΥΡΙΖΑ για μεγάλης κλίμακας μείωση του χρέους αποτελούν «ανάθεμα» για τη Γερμανία και μια σειρά από άλλες χώρες της ΕΕ.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το πολιτικό κατεστημένο της Ευρώπης προσπάθησε να δείξει ότι σέβεται τη βούληση του ελληνικού λαού, ωστόσο κινήθηκε ταχύτατα ώστε να περικόψει τις όποιες ελπίδες της Αθήνας ότι θα χαλαρώσει σημαντικά τους όρους διάσωσης της χώρας.

Αναφορικά με τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους η Wall Street Journal επικαλείται έρευνα του Ινστιτούτου Bruegel, σύμφωνα με την οποία  η Ελλάδα θα μπορούσε να μειώσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της κατά περισσότερο από 30 δισ. ευρώ για τα επόμενα 35 χρόνια, μέσω ενός συνδυασμού επέκτασης λήξεων ομολόγων και μειώσεως των επιτοκίων των δανείων του επίσημου τομέα. «Ακόμη και αν η Ευρώπη θα συμφωνήσει με τα μέτρα αυτά, δεν είναι σαφές αν οι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχθούν οποιαδήποτε συμφωνία που περιλαμβάνει περισσότερη λιτότητα», καταλήγει το δημοσίευμα.
από  tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.