Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Το γάλα 5 ημερών επιστρέφει στα σούπερ μάρκετ

undefined
Επανέρχεται στις πέντε ημέρες από τις επτά, που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, η διάρκεια ζωής του γάλακτος, σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.
Μια τέτοια απόφαση, εφόσον θεσμοθετηθεί, αφενός θα αυξήσει το κόστος επιστροφών γάλακτος για τις γαλακτοβιομηχανίες, αφετέρου θα δυσκολέψει τις εισαγωγές από γειτονικές χώρες δίνοντας ανάσα και στους έλληνες κτηνοτρόφους, οι οποίοι και αντιδρούσαν στην επέκταση των επτά ημερών. «Με το προηγούμενο καθεστώς και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, δεν υπήρξε βελτίωση ούτε στην τιμή του γάλακτος από την πλευρά του καταναλωτή, πόσω μάλλον στον ίδιο τον παραγωγό υπήρξε μείωση της τιμής πώλησης του γάλακτος, άρα διπλό πρόβλημα. Εκ των πραγμάτων είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε επαναφορά στις πέντε ημέρες. Θα το δούμε άμεσα.
Από εκεί και πέρα, υπάρχει θέληση από εμάς να στηρίξουμε τον συγκεκριμένο κλάδο και την αγορά. Η κατανάλωση φρέσκου γάλακτος στη χώρα μας θα πρέπει να συνδεθεί και με τους αγελαδοτρόφους και με την αιγοπροβατοτροφία» ανέφερε σε συνέντευξή του ο κ. Αποστόλου.
Η επέκταση από πέντε σε επτά ημέρες ήταν ένα από τα μέτρα της περιβόητης «εργαλειοθήκης» του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), το οποίο και είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2014.
από tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.