Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Επιστολή με μέτρα στέλνει σήμερα η κυβέρνηση στους θεσμούς


Επιστολή με μέτρα στέλνει σήμερα η κυβέρνηση στους θεσμούς
Τρισέλιδη επιστολή με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Ελλάδα στέλνει την Κυριακή το μεσημέρι σε ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος είναι οι θεσμοί να στείλουν τις παρατηρήσεις τους έως το βράδυ της ίδιας μέρας προκειμένου να ληφθούν υπόψη στη τελική επιστολή που θα τους κοινοποιήσει τη Δευτέρα η κυβέρνηση.

Τα μέτρα που γνωστοποιούνται στους θεσμούς δεν είναι κοστολογημένα, αλλά ομοιάζουν με προτάσεις πολιτικής, ήτοι με τους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση θα καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή, θα πατάξει την διαφθορά, θα αναμορφώσει το Δημόσιο και θα αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση.

Το γεγονός ότι τα μέτρα δεν είναι κοστολογημένα δεν αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα, ωστόσο οι θεσμοί αναμένεται να επιμείνουν στο κάποιες από τις παρεμβασεις να είναι εναρμονισμένες με τις κατευθύνσεις που είχαν καταγραφεί και συμφωνηθεί στο πρόγραμμα που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

«Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στη λαϊκή εντολή», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά την ολοκλήρωση του κυβερνητικού συμβουλίου το βράδυ του Σαββάτου.

Κατά την διάρκεια του συμβουλίου που διήρκεσε τέσσερις ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ, έγινε διεξοδική ενημέρωση των υπουργών από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών,Γιάνη Βαρουφάκη, σχετικά με την απόφαση του Eurogroup.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι υπουργοί επικρότησαν το σημαντικό βήμα που έγινε,καθώς για πρώτη φορά μια ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε ουσιαστικά και κέρδισε σημαντικά οφέλη.

Το κυβερνητικό συμβούλιο απασχόλησε το σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα σταλεί στους εταίρους μας από την ελληνική κυβέρνηση την προσεχή Δευτέρα.

Κατά την αποχώρησή του ο Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα γίνει δεκτή η λίστα που θα στείλει η κυβέρνηση. Όπως σημείωσε θα το αποφασίσουν με ένα «ναι» ή «όχι» οι τρείι θεσμοί ενώ σε περίπτωση αρνητικής απάντησης θα συνεδριάσει και πάλι το Eurogroup.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει έτοιμο μεγάλο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και πολλά από αυτά που αναφέρονται σε αυτό θα περιληφθούν στη λίστα.

Κατά πληροφορίες, η κυβέρνηση θα συμπεριλάβει στη λίστα τη ρύθμιση με τις 100 δόσεις για την εξόφληση των οφειλών, πολλά από τα μέτρα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά, σειρά φορολογικών ρυθμίσεων, αλλά και την ανεξαρτησία της ΓΓ Εσόδων.
από tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.