Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Το τρίλημμα του Τσίπρα ...


undefined...σύμφωνα με το "Bloomberg"...
Όπως αναφέρει το Bloomberg η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει ένα αδύνατο τρίλημμα με τις εξής περιπτώσεις: Πρώτον να παραμείνει στο ευρώ, δεύτερον να παραμείνει στην εξουσία και τρίτον να...
αποφύγει το μνημόνιο. Μια από τις τρεις υποθέσεις θα πρέπει να απορριφθεί για να ισχύσουν οι άλλες δύο.
Συγκεκριμένα δύο οικονομόλογοι της Morgan Stanley, ο Daniele Antonucci και η Elga Bartsch θεωρούν ότι η ελληνικήγ κυβέρνηση δεν αύξησε τις πιθανότητες της να παραμείνει στην Ευρωζώνη πάρα τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup. Και οι δύο κάνουν λόγο για την προοπτική λάθους.
undefinedΠιθανότητα εξόδου από το ευρώ: Αμετάβλητη έως τώρα, αλλά με τους κινδύνους να αυξάνονται.

«Στο πλαίσιό μας επικεντρωθήκαμε σε τρία πιθανά σενάρια: την έξοδο από την Ευρωζώνη, την παραμονή στην Ευρωζώνη και ένα ενδιάμεσο σενάριο που οδηγεί στον έλεγχο κεφαλαίων, αλλά όχι οριστική έξοδο για κάποιο διάστημα, το οποίο θα φέρει την ένδειξη «staycation». Πιστεύουμε ότι οι πιθανότητες ενός πολιτικού παραστρατήματος που θα οδηγούσε την Ελλάδα εκτός της νομισματικής ένωσης δεν έχουν μειωθεί. Ενώ οι συμμετέχοντες στις αγορές μπορεί να αντιληφθούν ότι ο κίνδυνος έχει μειωθεί μετά την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, θεωρούμε ότι ακόμη βρίσκεται στο 25%, κάτι που θα ισχύει για 3-6 μήνες ακόμη. Και τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον, θα μπορούσαμε να δούμε την αύξηση κινδύνων από ένα τέτοιο παραστράτημα να συμβαίνουν. Δεν υπάρχει ακόμη κάποια αξιόπιστη ανάλυση και υπάρχουν πολλά εμπόδια τα οποία θα πρέπει να ξεπεράσει η Ελλάδα, κάτι το οποίο καθιστά το τρίλημμα που θέσαμε δύσκολο να λυθεί»
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.