Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ανοιχτή απειλή από τον Σόιμπλε...


Ανοιχτή απειλή από τον ΣόιμπλεΌταν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών λυπόταν -και- το λαό της Κύπρου...


Άσχημες αναμνήσεις φέρνει στο νου η σημερινή δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  "Λυπάμαι για...
τους Έλληνες". Στις 19 Μαρτίου του 2013, ανάμεσα στο δεκαήμερο που μεσολάβησε μεταξύ των δύο δραματικών συνεδριάσεων του Eurogroup για το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο, ο Σόιμπλε είχε χρησιμοποιήσει τις ίδιες ακριβώς λέξεις για τον κυπριακό λαό. 

"Λυπάμαι για τον λαό της Κύπρου" είχε δηλώσει τότε, και σήμερα, σε ένα από τα πιο κρίσιμα συμβούλια των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, αναρωτιέται κανείς αν είναι τυχαία ή σκόπιμη η συγκεκριμένη δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ή απλά είναι μια νέα απειλή από αυτές που συνηθίζει να κάνει τα τελευταία χρόνια ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Η συμφωνία για την Κύπρο προέβλεπε τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους στα επίπεδα του 100% ως το 2020, με οικονομική στήριξη που θα φτάνει ως τα 10 δισ. ευρώ. Όσον αφορά το κούρεμα, για καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ, έφτανε μέχρι και το 6,75%, ενώ πάνω από τις 100.000 ευρώ έφτανε το 9,9%. Επιπλέον, οι τόκοι επί των καταθέσεων αποφασίστηκε να φορολογούνται με 20-25%, ενώ ο εταιρικός φόρος στην Κύπρο αυξήθηκε από το 10% στο 12,5%...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.