Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Τον Σόιμπλε τον σφίγγει η γραβάτα…


undefined
Σε πολύ δύσκολη θέση φαίνεται να βρίσκεται η Γερμανία, παρά το γεγονός ότι κρατά σκληρή στάση στο θέμα του χρέους για την χώρα μας.

Εκτός από...
τις πολύ θετικές συναντήσεις που είχε ο Βαρουφάκης με Ευρωπαίους υπ. Οικονομικών και επενδυτές, αλλά και τις δηλώσεις στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση από τον Ομπάμα, ανοίγουν νέοι δρόμοι για συνεργασία με τη Ρωσία, κάτι που θα δούμε αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Σε τι εύρος βέβαια θα είναι η συνεργασία Μόσχας - Αθήνας εναπόκειται στις σχέσεις που θέλει να κρατήσει η χώρα μας με τους Ευρωπαίους εταίρους της, έως ότου βρεθεί λύση στο θέμα της χρηματοδότησης και του χρέους.

Όπως είναι όμως φυσικό, εκνευρισμό προκαλεί στην Γερμανία η όποια σύσφιξη σχέσεων Ελλάδος - Ρωσίας … Στο πλαίσιο αυτό θυμίζουμε τις δηλώσεις Σόιμπλε ο οποίος είχε πει ότι «η βοήθεια από τη Μόσχα δεν αποτελεί βιώσιμη υποκατάσταση της ευρωπαϊκής βοήθειας για την Αθήνα. Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία μπορεί να αντικαταστήσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη (!)».
Πάντως ο Ομπάμα στέλνει κλιμάκιο από ανώτερα στελέχη της αμερικάνικης Κυβέρνησης, το οποίο αποτελείται από τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου ώστε να εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση και να τερματιστεί η κρίση του χρέους και η αντιπαράθεση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της...

Προς την κατεύθυνση αυτή πάντως έγινε και η πρώτη αναδίπλωση Βαρουφάκη, ο οποίος έκανε λόγο για ομόλογα στο διηνεκές και τα τοιαύτα… Και αυτό γιατί το «κούρεμα χρέους», είναι πολιτικά μη αποδεκτός όρος για τη Γερμανία.

Εις αύριο λοιπόν τα σπουδαία μετά και τη συνάντηση Βαρουφάκη –Σόιμπλε...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.