Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Νικολούδης: Ο πατριωτισμός πολλών σταματάει...


...εκεί που αρχίζει να πονάει η τσέπη τους...

"Η προστασία της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου τόσο από εσωτερικές προσβολές – δηλαδή εγκλήματα υπαλλήλων του ίδιου του Δημοσίου – όσο και από...
εξωτερικές προσβολές, αποτελεί μέγιστο πρόταγμα για την κυβέρνηση και θα επιχειρηθεί με όλα τα διαθέσιμα ποινικά και διοικητικά μέσα και μέτρα" τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης.

"Στη χώρα μας δεν υπήρξε από το 1974 και μέχρι σήμερα, για 50 χρόνια, όχι αποτελεσματικός φοροελεγκτικός και φοροεισπρακτικξός μηχανισμός, δεν υπήρξε τέτοιος μηχανισμός που να λειτουργεί έστω στοιχειωδώς. Και μέσα μου πάντα έχω την απορία πώς μπορέσαμε ως κράτος να φτάσουμε μέχρι σήμερα σε αυτήν την κατάσταση- την κρίσιμη πράγματι - και αυτό δεν είχε συμβεί πολλά χρόνια πριν" ανέφερε ο υπουργός σημειώνοντας πως όσοι διετέλεσαν υπουργοί Οικονομικών από τη μεταπολίτεσυη και μετά φέρουν σημαντικές ευθύνες.

Περιγράφοντας την κατάσταση όπως υφίσταται σήμερα σχετικά με την είσπραξη των φόρων, ο Παναγιώτης Νικολούδης είπε:
"Από το 2012 και μετά έγινε μία αρχή. Μέχρι τότε δεν υπήρχε κυριολεκτικά τίποτα. Πήγαινε μόνο ο φορολογούμενος στον έφορο, ουδέποτε ο έφορος στον φορολογούμενο. Αυτό δεν είναι δυνατόν να φέρει κανένα αποτέλεσμα. Είναι σαν να επικαλείσαι τον πατριωτισμό κάποιου και σε τέτοια θέματα δεν φτάνει η επίκληση πατριωτισμού. Ο πατριωτισμός πάρα πολλών σταματάει εκεί που αρχίζει να πονάει η τσέπη τους". 
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.