Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Οι πυλώνες των προγραμματικών -Σχέδιο τετραετίας από τον Τσίπρα...

7.2.15 / 19.35
undefinedΟι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και συγκεκριμένα όλα όσα θα πει αύριο το απόγευμα στις 7 στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκαν στο επίκεντρο της μαραθώνιας συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προγραμματικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα θα κινηθούν σε δύο επίπεδα, δύο πυλώνες, ένα βραχυπρόθεσμο και ένα μακροπρόθεσμο.

Ο πρώτος πυλώνας θα αφορά σε κάποια μέτρα που θα υλοποιηθούν μέχρι τον Ιούνιο, όσο σο δηλαδή και το «πρόγραμμα-γέφυρα» που ζητάει η κυβέρνηση από τους εταίρους και θα περιλαμβάνει το βασικό κομμάτι των εξαγγελιών της ΔΕΘ και ο δεύτερος θα αφορά τα επόμενα 3,5 χρόνια.

«Η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη από τη λαϊκή εντολή να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, επανεκκίνησης της οικονομίας και ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων για ένα δίκαιο, απλό και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, της διαπλοκής και τη δημιουργία μιας πιο αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης», έλεγαν χαρακτηριστικά πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, σημείωναν επίσης ότι οι προγραμματικές δηλώσεις που θα αναγνωστούν αύριο από τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι όλα όσα θα πει ο πρωθυπουργός και στις επαφές και τις διαβουλεύσεις που θα έχει με τους ξένους ηγέτες και αξιωματούχους. «Ο πρωθυπουργός μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και λέει ακριβώς τα ίδια είτε από το βήμα της Συνόδου Κορυφής, είτε μέσα από τη Βουλή. Επομένως, όσα θα ακούσουμε αύριο στη Βουλή θα είναι αυτά που θα ειπωθούν και στη Σύνοδο Κορυφής. Δεν θα υπάρξει διγλωσσία», σημείωναν με νόημα.

Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Αν και η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου ήταν προγραμματισμένο να κρατήσει δύο ώρες, τελικά μετατράπηκε σε.... μαραθώνιο, αφού ξεκίνησε στις 3 και ολοκληρώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα. Συνεπώς, με καθυστέρηση δύο και πλέον ωρών ξεκίνησε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα... 
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.