Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν πλέον μνημόνιο και τρόικα - Οδεύουμε προς λύση»

Η χειραψία του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ





 Τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επιδιωκόμενη συμφωνία με τους δανειστές και τις μεταρρυθμίσεις που προγραμματίζει στο εσωτερικό της χώρας, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Ελλάδα στην Σύνοδο Κορυφής.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του αμέσως μετά την Σύνοδο δήλωσε: «Ο κ. Ντάισελμπλουμ ενημέρωσε για τις διαβουλεύσεις σε σχέση με τη χώρα μας. Είμαστε σε θετική κατεύθυνση» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Αποκλειστικό αντικείμενο διαβουλεύσεων η μετάβαση από τα μνημόνια στο νέο ελληνικό πρόγραμμα. Η Ελλάδα δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται. Οι τεχνικές επιτροπές πιάνουν από αύριο δουλειά για να προετοίμασουν τις διαδικασίες για το τακτικό Eurogroup της Δευτέρας.

»Εξήγησα στους εταίρους πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων και αντιμετώπισης των παθογενειών της οικονομίας. Το πρόγραμμα της Ελλάδας οδήγησε στην κάλυψη των ελλειμμάτων, αλλά κατέστρεψε τον κοινωνικό ιστό. :Εχουμε συγκεκριμένο σχέδιο που δεν διαταράσσει τους κανόνες της ΕΕ.

»Στην Ελλάδα ζούμε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση, που έχουμε χρέος να την αντιμετωπίουμε.

»Ζήτησα εμπιστοσύνη, να μην αντιλαμβάνονται την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα ως απειλή.

»Φεύγουμε από εδώ έχοντας κάνει σημαντικά βήματα για το πρόγραμμα γέφυρα, έχουμε δουλειά ακόμα.

»Αποδείχθηκε πως κανείς δεν θέλει να δημιουργήσει συνθήκες ρήξης.

»Ποτέ δεν ετέθησαν ως προαπαιτούμενα οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις του μνημονίου.Oύτε η τρόικα υπάρχει, ούτε το μνημόνιο όπως το ξέραμε υπάρχει.Η δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα ήταν πρωτοφανής και σε μέγεθος και σε διάρκεια

Όλοι οι Ευρωπαίοι έχουμε κοινό συμφέρον από την επιτυχία της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης έχουμε την αρχή του σεβασμού στη λαϊκή κυριαρχία και του σεβασμού στους ευρωπαϊκούς κανόνες. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη, διαμορφώνει συμμαχίες.

Η Ελλάδα διαμορφώνει διεθνείς συμμαχίες, και αυτή είναι μια σημαντική εξέλιξη σε σχέση με πριν τις εκλογές.
από tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.