Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Πιρς: «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνεργαστεί με Ε.Ε. και ΔΝΤ»


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της καθώς και με το ΔΝΤ», δήλωσε χθες ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) Ντέιβιντ Ντ. Πιρς, μετά τις επαφές που είχε με την ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Πιρς συναντήθηκε τις τελευταίες δύο ημέρες με τον πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκη, τον υπουργό Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά, τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκη και τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη.

Ο κ. Πιρς συνοδευόταν στις συναντήσεις του από τον βοηθό υφυπουργό Οικονομικών Νταλίπ Σινγκ, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να έχει συναντήσεις γνωριμίας με τους αρμόδιους για την οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο πρέσβης αναγνώρισε τις σημαντικές θυσίες που έχουν γίνει από τον ελληνικό λαό, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τη θέση των ΗΠΑ πως η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να ασκεί συνετή δημοσιονομική πολιτική. Κατά την άποψη των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιεί μεταρρυθμίσεις που την καθιστούν πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις, ώστε η χώρα να μπορέσει να τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να επανέλθει στην ευημερία.

Ο κ. Πιρς έκανε, δε, ειδική μνεία στη στενή διμερή σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας και στη σημαντική συνεργασία μεταξύ των δύο εθνών σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Επισήμανε την εκτίμηση των ΗΠΑ για τη συνεισφορά της Ελλάδας στη σταθερότητα στην περιοχή της Μεσογείου και στο ΝΑΤΟ, ενώ επανέλαβε ότι είναι επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να δουν την Ελλάδα να αναδύεται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και να συνεχίσει να διαδραματίζει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.