Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Πόκερ στο Eurogroup: Αυτή την παρτίδα ποιος θα την πάρει;...


undefined 
Το αυριανό κρίσιμο Eurogroup και το σχέδιο που θα παρουσιάσει ο Έλληνας υπ. Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, βρίσκεται πρώτο στην ατζέντα όπως αυτή διαμορφώνεται από τον Τύπο της Τρίτης. Οι εφημερίδες προσπαθούν να...
αποκωδικοποιήσουν το ρόλο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην διαπραγμάτευση Αθήνας – Βρυξελλών.

«Άνοιξαν τα πρώτα χαρτιά τους» είναι ο τίτλος του Έθνους που αναφέρεται σε Αθήνα και Βρυξέλλες. Η εφημερίδα κάνει λόγο για «πρωτοβουλία Γιούνκερ με συμβιβαστικές προτάσεις στην Αθήνα» και παρουσιάζει το σχέδιο Βαρουφάκη για «επιστροφή του 1,9 δισ. της ΕΚΤ και αίτημα για αύξηση των εντόκων κατά 8 δισ. ευρώ. Δεύτερο θέμα στην εφημερίδα η συνάντηση Τσίπρα με τον καγκελάριο της Αυστρίας. «Θετικός για τη συμφωνία – γέφυρα που επιδιώκει η Αθήνα και σε ρόλο μεσολαβητή με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ» σημειώνει το Έθνος. 

«Παρτίδα για γερά νεύρα» τιτλοφορείται το κεντρικό θέμα της Εφημερίδας των Συντακτών που συνοδεύεται από ένα φωτομοντάζ με μάρκες του πόκερ που φέρουν τα πρόσωπα των Τσίπρα, Μέρκελ, Γιούνκερ, Βαρουφάκη και Ομπάμα. «Φανερούς και κρυφούς συμμάχους βρίσκει η ελληνική κυβέρνηση» σύμφωνα με την εφημερίδα. 

«Χτίζουν γέφυρα Αθήνα – Βρυξέλλες» γράφει η Αυγή που σημειώνει ότι ο Γιούνκερ θα μεσολαβήσει μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας ενώ ο Αυστριακός καγκελάριος ήταν θετικός απέναντι στην ελληνική πρόταση. Σε πρώτο πλάνο στην εφημερίδα και η συνάντηση Μέρκελ – Ομπάμα με τον Αμερικανό πρόεδρο να προτρέπει: «Συνεργαστείτε για να επανέλθει η Ελλάδα σε βιώσιμη ανάπτυξη εντός ευρωζώνης». «Ο λαός να μη γίνει χειροκροτητής μιας διαπραγμάτευσης εντός αντιλαϊκών τειχών» είναι ο τίτλος του Ριζοσπάστη που αναφέρεται στην ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κοτσούμπα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων. 

«Αναζήτηση λύσης σε ασφυκτικό πλαίσιο» γράφει η Καθημερινή. Η εφημερίδα σημειώνει και τις κινήσεις της Αθήνας σε διπλωματικό επίπεδο: «Στη Μόσχα ο Κοτζιάς, στο Πεκίνο ο Λαφαζάνης». «Προσπάθεια συμφωνίας 24 ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup» γράφει ο Ελεύθερος Τύπος που κάνει λόγο για «κοκτέιλ Βαρουφάκη με 70% Μνημόνιο και 30% ΟΟΣΑ». «Παράθυρο αισιοδοξίας για συμβιβαστική λύση» βλέπει η Ναυτευμπορική, «έντονο παρασκήνιο» με πυρετώδεις διεργασίες για συμφωνία, η Ημερησία. 

«Μισό Μνημόνιο κρατάει ο Τσίπρας» σύμφωνα με τη Δημοκρατία που αναφέρεται στο «τι δίνει και τι παίρνει» ο Έλληνας πρωθυπουργός αλλά και στο συμβιβαστικό σχέδιο που θα παρουσιάσει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο αυριανό Eurogroup. «Ελπίδες για συμφωνία με μεσολάβηση Γιούνκερ» γράφει η εφημερίδα που βλέπει έναν «απρόσμενο σύμμαχο» για τον Έλληνα πρωθυπουργό. Δεν είναι άλλος από τον καγκελάριο της Αυστρίας που συνάντησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας. 

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας ξανά τα Swiss Leaks. «Να σας φτιάξουμε μια offshore να μη φαίνεστε;»... ρωτά το πρωτοσέλιδο των Νέων. Στο κεντρικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα αναφέρεται στις «νέες απίστευτες αποκαλύψεις για τις πρακτικές που χρησιμοποιούν διεθνείς τραπεζίτες υποβοηθώντας τη νομότυπη φοροδιαφυγή».
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.