Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Eurogroup: Προθεσμία συμφωνίας τη Δευτέρα με αίτημα παράτασης προγράμματος

Προθεσμία μέxρι τη Δευτέρα για να ζητήσει η Ελλάδα παράταση του υφιστάμενου προγράμματος ήταν το κεντρικό μήνυμα του Eurogroup προς τη χώρα μας. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης προετοιμάζουν μια κοινή δήλωση, την οποία θα συνυπογράφει και η Ελλάδα και θα αναφέρεται η προσπάθεια για επίτευξη συμφωνία τη Δευτέρα. Αυστηρά ήταν τα μηνύματα που στάλθηκαν, κυρίως από Ισπανούς και Πορτογάλους που ακολούθησαν παρόμοια οικονομικά προγράμματα.

Από την ελληνική πλευρά ξεκαθαρίστηκε ότι βούληση της χώρας είναι η παραμονή  στο ευρώ,  ότι θα επιδιώξει δημοσιονομική εξυγίανση, πλεόνασμα, αντιμετωπίζοντας παράλληλα την ανθρωπιστική κρίση, ενώ στο σχεδιασμό της είναι σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές. Σαφής ήταν η στροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ζήτημα του χρέους, καθώς αναγνώρισε ότι δεν επιδέχεται κούρεμα. 
 Από τα υπόλοιπα κράτη – μέλη ξεκαθαρίστηκε ότι η μόνη προοπτική είναι μέσα από επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα γίνουν και οι συζητήσεις μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας όπου και αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση.
από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.