Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Kομισιόν "αδειάζει" Βερολίνο...



“Δεν πρέπει κάποιοι να βιάζονται, οι αποφάσεις λαμβάνονται στο  επίπεδο των 19 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης”...
Η πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση για την εξάμηνη παράταση κατατέθηκε την Πέμπτη, ύστερα από εντατικές συζητήσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η πρώτη αντίδραση από την Κομισιόν ήταν...
πως “ανοίγει ο δρόμος για έναν λογικό συμβιβασμό”, ωστόσο η αντίδραση από τη Γερμανία ήταν αρνητική με τον εκπρόσωπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να ισχυρίζεται πως “δεν εκπληρώνονται οι όροι”. 
Άμεσα πηγές από τη Κομισιόν έσπευσαν να σχολιάσουν τη γερμανική αντίδραση. “δεν πρέπει κάποιοι να βιάζονται, οι αποφάσεις λαμβάνονται στο  επίπεδο των 19 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης”.

 Όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές  “η διαπραγμάτευση ξεκινά στις 16.00, παραπέμποντας στη συνεδρίαση του EWG”. Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε πως “το ελληνικό αίτημα ανοίγει το δρόμο για έναν λογικό συμβιβασμό”.  Οι προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν την παράταση θα συζητηθούν σήμερα στο Euroworking Group και στο Eurogroup την Παρασκευή, σημείωσε. Αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε πως τα κράτη μέλη θα εξετάσουν ποια σημεία θεωρούν ικανοποιητικά και ποια σημεία είναι λιγότερο ικανοποιητικά και χρειάζονται εξειδίκευση.

Από την πλευρά της η Γερμανία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απορρίπτει την ελληνική πρόταση. “Η νέα ελληνική πρόταση δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που συμφωνήθηκαν τη Δευτέρα στο Eurogroup”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και πρόσθεσε: “Η πρόταση βασίζεται σε μια χρηματοδότηση - γέφυρα και δεν εκπληρώνει τους όρους του προγράμματος”.

“Δεν πρέπει κάποιοι να βιάζονται, οι αποφάσεις λαμβάνονται στο  επίπεδο των 19 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης”, ανέφεραν απαντώντας κύκλοι της Κομισιόν, υπογραμμίζοντας πως οι αποφάσεις λαμβάνονται στο επίπεδο των 19 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.