Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Wall Street Journal : Το αίτημα της Ελλάδας θα αποτελέσει τη βάση γεφύρωσης...


 
...των διαφορών της με την Ευρωζώνη...
Η Ελλάδα και οι πιστωτές της ευρωζώνης εξακολουθούν να έχουν δουλειά να κάνουν για να γεφυρώσουν τις διαφορές σχετικά με τους όρους της επέκτασης του προγράμματος διάσωσης, δηλώνουν αξιωματούχοι της ευρωζώνης στην Wall Street Journal μετά την υποβολή του αιτήματος της Αθήνας για επέκταση της δανειακής σύμβασης.
Το...
αίτημα από την Ελλάδα προτείνει να «προχωρήσουμε από κοινού σε μία επιτυχή ολοκλήρωση των παρόντων ρυθμίσεων» αναφέρει ένας αξιωματούχος της ευρωζώνης που έχει δει το αίτημα και συμπληρώνει «δεν είναι τόσο κακό ως αρχή».
  Η Γερμανία και άλλα μέλη του νομισματικού μπλοκ πιθανότητα θα θελήσουν περισσότερες λεπτομέρειες από την νέα ελληνική κυβέρνηση πριν συμφωνήσουν να επεκτείνουν το πρόγραμμα. Για παράδειγμα η επιστολή δεν αναφέρει τι πρωτογενές ισοζύγιο – το πραγματικό δημοσιονομικό ισοζύγιο εξαιρουμένων των τόκων – να έχει η Ελλάδα ως στόχο για το 2015, αναφέρει αξιωματούχος στη WSJ. 
«Είναι κατανοητό» λέει ο αξιωματούχος, «δεδομένου ότι οι φορολογικές εισπράξεις λιώνουν σαν το χιόνι μπροστά στη φωτιά».
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.