Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Αυξημένες κατά 12,8% οι τουριστικές κρατήσεις από τη Γερμανία για φέτος

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

Ο αριθμός των αφίξεων για το σύνολο του έτους αναμένεται ότι θα κινηθεί σε θετικό έδαφος, σύμφωνα με τις προβλέψεις.
Αύξηση κατά 12,8% καταγράφουν οι τουριστικές κρατήσεις από τη γερμανική αγορά για την προσεχή σεζόν στη χώρα μας, ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, επικαλούμενος πρόσφατα στοιχεία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσαν, χθες, η Marketing Greece και ο ΣΕΤΕ στο Βερολίνο, στο περιθώριο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ που ανοίγει σήμερα τις πύλες της.

Η ανοδική τάση σε διψήφιο ποσοστό διατηρήθηκε παρά το γεγονός ότι τον Ιανουάριο ο ρυθμός των κρατήσεων επιβραδύνθηκε, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό μόλις 3%. Ο κ. Ανδρεάδης, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση κατά περίπου 10% των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων από τη Γερμανία προς τη χώρα μας, φέτος, προσδοκά ότι ο αριθμός των αφίξεων για το σύνολο του έτους θα κινηθεί σε θετικό έδαφος. Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες διαμονής μετέφερε πρόσφατη αναφορά της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών ότι δεν πρόκειται να συμβεί αυτό. Επίσης, ο κ. Ανδρεάδης τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης μηχανισμών αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και της «μαύρης» απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε πιλοτικά σε τουριστικές περιοχές της χώρας την απαγόρευση πληρωμών σε μετρητά για ποσά άνω των 100 ευρώ και την υποχρεωτική πληρωμή των υπαλλήλων από τις επιχειρήσεις μέσω των τραπεζών. Στην τοποθέτηση που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Αegean Airlines κ. Δημήτρης Γερογιάννης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι φέτος η εταιρεία συνδέει επτά γερμανικές πόλεις με απευθείας πτήσεις προς Αθήνα, αλλά και περιφερειακές βάσεις της σε Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κέρκυρα και Καλαμάτα. Συνολικά, η Aegean Airlines προσφέρει 25 απευθείας δρομολόγια από τη Γερμανία στην Ελλάδα. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην εμπειρία που προσφέρει ένας ιδιαίτερος και αγαπημένος προορισμός για τη γερμανική αγορά, όπως είναι η Κεντρική Μακεδονία και ο διευθύνων σύμβουλος της Εnterprise Greece Στέφανος Ησαΐας διαπίστωσε αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα μέσω του τουρισμού.

Eξάλλου, με αφορμή την έκθεση η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά βρίσκεται από χθες στο Βερολίνο. Κατά την παραμονή της στη γερμανική πρωτεύουσα, η κ. Κουντουρά έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ταλέμπ Ριφάι, με τον δήμαρχο του Βερολίνου Μίκαελ Μίλερ και υψηλόβαθμα στελέχη διοικήσεων μεγάλων τουριστικών οργανισμών.
από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.