Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Σταθάκης: Μικροδάνεια και ανοιχτά καταστήματα επτά Κυριακές

Σταθάκης: Μικροδάνεια και ανοιχτά καταστήματα επτά Κυριακές

Την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά μέσω μικροδανείων που δεν θα ξεπερνούν τις 25.000 ευρώ με τη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας ή Ταμείου που θα τα παρέχει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομίας, ενώ παράλληλα θα επαναφέρει καθεστώς των ανοιχτών καταστημάτων μόνο επτά Κυριακές τον χρόνο. Αυτό δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.


Ο υπουργός αναφερόμενος στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα υπογράμμισε ότι τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμη και θα κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια των ιδιωτών και θα ακολουθήσει αυτή για τις ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων των επιχειρήσεων.

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομίας πρόκειται να επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας της αγοράς τις Κυριακές, δηλαδή τις επτά Κυριακές τον χρόνο. 
Οπως είπε ο κ. Σταθάκης, για τις τουριστικές περιοχές το άνοιγμα των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές τον χρόνο θα είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους, την Περιφέρεια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.