Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Τι δουλειά έχει ένας σκύλος σε διεθνές ιατρικό συνέδριο;

Τι δουλειά έχει ένας σκύλος σε διεθνές ιατρικό συνέδριο;
Στη φωτογραφία ο Φρανκ, ο σκύλος - γιατρός
Μπορεί όλα να ξεκίνησαν από ένα πείραμα, αλλά ο Φράνκι απέδειξε ότι μπορεί να διαγνώσει τον καρκίνο του θυρεοειδούς πολύ πριν ξεκινήσει να σχηματίζεται ο όγκος, και φυσικά αρκετά νωρίτερα από οποιοδήποτε εξελιγμένο ιατρικό μηχάνημα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που έκαναν ειδικοί από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας, ο σκύλος βρήκε σε πολύ πρώιμο και φυσικά θεραπεύσιμο στάδιο τον καρκίνο του θυρεοειδούς σε 30 ασθενείς.

Ο Φράνκι κλήθηκε να μυρίσει τα ούρα 34 εθελοντών που συμμετείχαν στη μελέτη και προέβλεψε (όχι διέγνωσε) με αξιοπιστία 88% ποιοι από αυτούς θα εκδηλώσουν στο μέλλον καρκίνο στο θυρεοειδή αδένα.

Το σκυλί έχει εκπαιδευτεί όταν μυρίζει ούρα που έχουν καρκίνο να ξαπλώνει και όταν δεν έχουν να κάνει στροφή και να αποχωρεί από το εξεταστήριο. Τώρα πώς έγινε αυτό και τι έχει στο μυαλό του αυτός ο σκύλος, ποτέ δεν θα μάθουμε.

Το επόμενο βήμα των ειδικών είναι είτε να κατασκευάσουν ένα μηχάνημα που θα κάνει τη δουλειά του Φράνκ, είτε να εκπαιδεύσουν σκυλιά για να βρίσκουν και αυτόν το τύπο καρκίνου.

Σε προηγούμενες μελέτες σκυλιά κατάφεραν να προβλέψουν ποια άτομα θα εκδηλώσουν στο μέλλον καρκίνο του πνεύμονα και του εντέρου.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.