Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Στάση εργασίας των αρχαιοφυλάκων τη Δευτέρα...

Στάση εργασίας των αρχαιοφυλάκων τη Δευτέρα
Κλειστά και μη επισκέψιμα για το κοινό θα παραμείνουν από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι – εκτός από την...
Ακρόπολη – τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, καθώς οι αρχαιοφύλακες προχωρούν σε τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας.
Ενώ πλησιάζει η 1η Απριλίου που ξεκινά το διευρυμένο ωράριο, «τα μεγάλα μουσεία και οι επιλεγμένοι αρχαιολογικοί χώροι 'υποδέχονται' το διευρυμένο ωράριο υποστελεχωμένα σε προσωπικό, και δη σε φυλακτικό που είναι απαραίτητο για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία τους» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ). Καλεί δε την πολιτική ηγεσία «να σκύψει πάνω στο ζήτημα και να δώσει μία καθαρή λύση και όχι να συνεχίζει το φαινόμενο, όπως κάθε χρόνο, και πάντα την τελευταία στιγμή, να προσλαμβάνονται εκατοντάδες συμβασιούχοι συνάδελφοι».
Τέλος, οι αρχαιοφύλακες εκφράζουν την αντίθεσή τους στο ζήτημα της συγχώνευσης του ΥΠΠΟΑ με το υπουργείο Παιδείας, στον νέο Οργανισμό λειτουργίας του υπουργείου, αλλά και στις "σκέψεις"' περί μετατροπής μεγάλων μουσείων της χώρας σε ΝΠΔΔ, αναφέροντας ότι «η θέση της ΠΕΥΦΑ είναι πως μία τέτοια ενέργεια δεν έχει να προσφέρει καμία βελτίωση στη λειτουργία τους και στη Δημόσια Διοίκηση, αλλά αντιθέτως θα επιφέρει μεγάλα προβλήματα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.