Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Διαπραγματεύσεις με την «τρόικα» σε Βρυξέλλες και Αθήνα



ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ, ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ
Την Τετάρτη ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της Ελλάδας και των εκπροσώπων των δανειστών της χώρας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε Βρυξέλλες και Αθήνα όπως δήλωσε άλλωστε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
«Κάποιοι από τους θεσμούς θα πρέπει να υπάρχουν και στην Αθήνα, αυτό γινόταν πάντα, πρέπει να δούμε τους αριθμούς για να υπάρχει μια συνεχή ανταλλαγή πληροφοριών, είναι ο μόνος δρόμος πρακτικά που πρέπει να ακολουθήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup.
Παράλληλα, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, στο πλαίσιο του Eurogroup, διατυπώθηκε η βούληση των δανειστών να λυθεί άμεσα το χρηματοδοτικό πρόβλημα, ενώ η Αθήνα θα συνεχίσει να προσθέτει μέτρα στη λίστα με τις δράσεις που έχει ήδη αποστείλει. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι ελληνικές προτάσεις έγιναν «αποδεκτές πολιτικά» από το Eurogroup, ενώ συμπληρώνουν ότι «ξεκινάει η διαδικασία για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, γεγονός που αποτελεί θετικό σήμα για να χαλαρώσει η στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα».
Οι συζητήσεις για την Ελλάδα κράτησαν λιγότερο από είκοσι λεπτά. Μετά τη λήξη του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης είχε κι άλλες συναντήσεις ενώ δεν υπήρξε κοινή δήλωση.
(από kathimerini.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.