Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Τα τριγωνικά μυστήρια του Σχιστού ...


undefined
Μπορεί κάποιοι να γελάτε με το "Brussels Group" και τους «θεσμούς», εγώ, όμως, γουστάρω πολύ. Γουστάρω που...
αντί για τους Μαζούχ και τους Τόμσεν, θα έρθουν στην Αθήνα κάτι λιμά, κάτι υποδιευθυντές, κάτι τμηματάρχες βήτα, κάτι γραμματείς και υπογραμματείς. Γουστάρω που δεν θα μπαίνουν στο Μαξίμου και στα υπουργεία ακολουθούμενοι από τα κανάλια, την Πετρούλα και τη Λουκά. Γουστάρω που θα είναι κλεισμένοι σε ένα ξενοδοχείο και θα τους πηγαίνουν εκεί τα στοιχεία οι Έλληνες ομόλογοί τους. Γουστάρω που τελείωσαν, επιτέλους, οι υπουργικές και οι πρωθυπουργικές επικύψεις.
Αυτό με το ξενοδοχείο, πάντως, να το προσέξετε εκεί στην κυβέρνηση. Μην τους βάλετε τους «θεσμούς» στα πεντάστερα του Συντάγματος, γιατί θα σχηματίσουν λανθασμένη εντύπωση για τον ελληνικό λαό. Θα νομίσουν ότι είμαστε μπρούκληδες που πάνε πρωί - πρωί στα λόμπι να πιούνε σαμπάνια και να φάνε φουαγκρά. Να τους πάτε στα λαϊκά ξενοδοχεία της Ομόνοιας, στη «Ρούμελη», στον «Έλατο», στην «Ιτιά», να μπαίνει ο Χατζηχρήστος με τις κότες να τους γεμίζει πούπουλα, να τους τρυπάει τ' αυτιά το κλαρίνο που θα λαλάει μέχρι το ξημέρωμα στο υπόγειο - "Σαν πήρα έναν κατήφορο, στην άκρη στο ποτάμι"...
Αν δεν σας αρέσει η Ομόνοια, να τους πάτε τους «θεσμούς» στα παραθαλάσσια του Σχιστού, στη «Χαριέσσα Φλόσι», την «Ευεπίφορη Λόλα», τον «Ευσταλή Τσέλιγκα». Να ακούνε τα βογκητά του ελληνικού λαού, να μυρίζουν τη μούργα του Σκαραμαγκά, να ατενίζουν το φουγάρο της Χαλυβουργικής. Πού ξέρεις, εν μέσω βογγητών, μούργας και φουγάρων, μπορεί να καταλάβουν, επιτέλους, τι είναι αυτές οι ρημάδες οι τριγωνικές συναλλαγές. Αυτό που, αντί να σου δώσω απευθείας τα λεφτά, στα δίνω μέσω off shore και στο τέλος δεν πληρώνεις φόρο ούτε εσύ, ούτε εγώ, ούτε η off shore.
Μακάρι να ανοίξουν τα μάτια τους εκεί στα ξενοδοχεία, γιατί στα υπουργεία που μπαινόβγαιναν πέντε χρόνια δεν άνοιξε ούτε βλέφαρο. Έμπαιναν στα υπουργεία για να πολεμήσουν -υποτίθεται- τη φοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή θέριευε κάτω από τα μπατζάκια τους. Να ανοίξουν τα μάτια και τα αυτιά τους για να ακούσουν τον Δημήτρη Στρατούλη που αποκάλυψε στη Βουλή ότι ο Στουρνάρας έφερε τροπολογία με την οποία χάριζε αναδρομικά για το 2010 φόρους και πρόστιμα 1,2 δισ. στη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (Βαρδινογιάννης) και στα ΕΛΠΕ (Λάτσης) για τριγωνικές συναλλαγές που αφορούσαν πώληση και αγορά προϊόντων τους μέσω ενδιάμεσων off shore στην Κύπρο. Ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο χάρισαν στους πετρελαιάδες 1,2 δισ. ευρώ και τώρα λοιδορούν τη νέα κυβέρνηση επειδή ψάχνει για 200 εκατομμύρια προκειμένου να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς την ανθρωπιστική κρίση.
Πέντε φορές την κατέθεσε την τροπολογία ο Στουρνάρας, πολύ εργατικό παιδί, γι' αυτό τον έκαναν διοικητή της ΤτΕ, γι' αυτό κάποιοι τον καλοβλέπουν και ως πρωθυπουργό σε μελλοντική κυβέρνηση Σόιμπλε. Forget it, Giannis...

Ανανδρανιστάκης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.