Τρίτη 21 Απριλίου 2015

"Αυτά μέχρι την 21η του Απρίλη, που γίνεται το κόλπο...


 Χωρίς να πάρουμε χαμπάρι τίποτα"...
Μια αφηγηση του κορυφαιου τραγουδιστη Αντωνη Καλογιάννη σε παλαιοτερη συνεντευξη στον  Στελιο Κουλογλου  στην εκπομπή "Ρεπορταζ χωρίς σύνορα» της ΕΤ1, που...
μεταδόθηκε στις 3 Μαΐου 2007, για τo πως τον βρηκε η 21η Απριλίου:

«Ξεκινάμε  σ’ αυτή την μπουάτ, το «Τζάκι», όπου διαδηλώσεις κάθε μέρα. Διαδήλωση από κόσμο. Αυτά μέχρι την 21η του Απρίλη, που γίνεται το κόλπο. Χωρίς να πάρουμε χαμπάρι τίποτα. Τότε σε ένα διάλειμμα λοιπόν, πήγαμε και πήραμε την «Αυγή» από την Ομόνοια, η οποία έγραφε «Να γιατί δε θα γίνει δικτατορία στην Ελλάδα». Του φίλου μου του Αγγελου Διαμαντόπουλου, συχωρεμένος να είναι.
Θυμάμαι εκείνο το βράδυ. Δε θυμάμαι αν ήταν στο μαγαζί ο Μανδηλαράς, δεν το θυμάμαι αυτό το πράγμα, γιατί είχαμε πολύ κόσμο κάθε μέρα. Ήταν σαφώς ο Δημήτρης Χριστοδούλου, ήταν η Τζένη Καρέζη και άλλοι άνθρωποι του κινηματογράφου, του θεάτρου, των γραμμάτων.
Πραγματικά αφού τελειώσαμε, φεύγουμε χωρίς να πάρουμε χαμπάρι. Τότε αυτοκίνητο δεν είχαμε όλοι. Είχε μόνο ο Λάκης Καρνέζης και με έβαλε για να με πάει σπίτι μου όπως κάθε βράδυ. Φτάνοντας λοιπόν στην Ομόνοια, βλέπουμε ένα σκηνικό, προβολείς, πράγματα, στρατιωτικούς. Λέω, θα γυρίζουν κανένα φιλμ. Όπου ένας καλός υπολοχαγός, όταν τον ρώτησα «τι συμβαίνει κύριε υπολοχαγέ;», βγάζει ένα πιστόλι, το βάζει στο αυτοκίνητο και λέει «να πάρετε δρόμο, αυτό συμβαίνει».
Ο Λάκης τρομαγμένος με παρατάει στη Πατησίων, στον ΟΤΕ, και εγώ παίρνω ένα ταξί για να γυρίσω σπίτι, στην Καισαριανή, και θυμάμαι τον ταξιτζή ο οποίος ρετάριζε, ήταν κεκές. Του λέω «Τι γίνεται; Τι συμβαίνει;» Και μου λέει «Την κά...κα..κανανε οι μπαγάσηδες».
-Ποιά κάνανε;.
 «Βλάκας είσαι;» μου λέει, «Δικτατορία».
Τηλέφωνα στο σπίτι κομμένα. Τα πάντα.Όλοι πάλι με το βαλιτσάκι στο χέρι, έτοιμοι. Είχαν ένα ξύλινο βαλιτσάκι, ο πεθερός μου, το οποίο είχε πάντα έτοιμο για φευγιό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.