Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Αυστηρές συστάσεις και διορία έως τις 24 Απριλίου στην Αθήνα...


Σκληρά μέτρα επιστρέφουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων...

Διαδοχικές συναντήσεις με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ αρμόδιο για τις Διεθνείς Υποθέσεις, Νέιθαν Σιτς και με τη...
σύμβουλο σε θέματα εθνικής ασφάλειας του προέδρου Ομπάμα, Καρολάιν Άτκινσον, είχε σήμερα στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν αυστηρές συστάσεις από τους Αμερικανούς να τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις της Ελλάδας και να επιταχυνθεί το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης.

Το ΔΝΤ και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι απηύθυναν σαφείς συστάσεις προς την Ελλάδα, να προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι Ευρωπαίοι για την εκταμίευση μέρους της δόσης.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών έγινε επισκόπηση των διαπραγματεύσεων, που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της Ελλάδας και των Θεσμών.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέπτυξε στους Αμερικανούς αξιωματούχους το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ότι υπάρχει κοινός τόπος για ζητήματα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και για την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να επιτευχθεί η ανάπτυξη.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που έχουν σχέση με τη δομή της Ευρωζώνης, με τον υπουργό Οικονομικών να αναπτύσσει στους συνομιλητές του τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάγκη επανεξέτασης της αρχιτεκτονικής της.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επιστρέφει και συνεχίζει να αναζητά λύση στο πρόβλημα ρευστότητας της χώρας καθώς δεν πέτυχε αναβολή της πληρωμής της επίμαχης δόσης προς το ΔΝΤ την Μεγάλη Πέμπτη.

Μέσα σε στενά χρονικά περιθώρια ξεκινά ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων, καθώς αύριο και μεθαύριο συνεδριάζει η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup με τους εταίρους, με στόχο λύση έως τις 24 Απριλίου. 

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι οι δανειστές πιέζουν για σκληρά μέτρα και στο τραπέζι επιστρέφουν η αύξηση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα νησιά, τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά θέματα, ενώ σε νέα βάση τίθενται οι ιδιωτικοποιήσεις.

Για να επιτευχθεί η συμφωνία στις 24 Απριλίου αναβαθμίζονται οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια και το Brussels Group...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.