Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Διάψευση τής Μόσχας στά περί συμφωνίας γιά "προκαταβολή 3-5 δίς Ευρώ"

Διαψεύδει η Μόσχα το δημοσίευμα του Der Spiegel
Διαψεύδει η Μόσχα το δημοσίευμα του γερμανικού Der Spiegel περί συμφωνίας Αθήνας-Μόσχας για προκαταβολή 3-5 δισ από τα μελλοντικά κέρδη από τον αγωγό Turkish Stream

Tό Κρεμλίνο
Δεν υπάρχει συμφωνία με την Ελλάδα για προκαταβολή 3 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον αγωγό Turkish Stream, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου κ. Πεσκόφ το Σάββατο, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, όπως αναφέρει το Reuters.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ανέφερε σε δημοσίευμα του ότι η συμφωνία Μόσχας-Αθήνας θα υπογραφεί ίσως και την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου ο αγωγόςTurkish Stream να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας και της Τουρκίας. Αμέσως μετά θα εκταμιευθεί προκαταβολή που μπορεί να φέρει στα ελληνικά κρατικά ταμεία έως και 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Το Spiegel επικαλείτο μάλιστα δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατονομάζεται.
από thetoc.gr 

η ίδια είδηση καί στήν διαδικτυακή KAΘΗΜΕΡΙΝΗ  :

Διαψεύδει το Κρεμλίνο
Πάντως, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου ότι δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία για χορήγηση προκαταβολής στην Ελλάδα ύψους 3-5 δισ. ευρώ.
«Είναι φυσικό ότι το ζήτημα για την ενεργειακή συνεργασία τέθηκε (σ.σ στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα). Είναι φυσικό ότι με το πέρας των συνομιλιών κορυφής συμφωνήθηκε ότι σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων θα υπάρξει επεξεργασία όλων των ζητημάτων, που σχετίζονται με τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, ενώ η Ρωσία δεν υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια, διότι ουδείς την ζήτησε», είπε ο κ. Πεσκόφ στον οικονομικό ραδιοσταθμό της Μόσχας Business FM.
kathimerini.gr

Aπό τό αρχείο τού Αρκά. Χωρίς άλλα λόγια...
Σημείωση "Ν.Μ." : Xθές  Σάββατο18/4/2015 στίς 11 π.μ. περίπου, αναρτήσαμε τήν είδηση τού Der Spiegel περί χορήγησης "προκαταβολής 3-5 δίς Ευρώ από τή Μόσχα". Παρ΄όλο πού η πληροφορία προερχόταν από όλα τά σοβαρά ΜΜΕ, κάτι δέν μάς άρεσε, κάτι μάς "βρώμαγε", κάτι δέν ήταν φυσιολογικό. 
Όπως αποδείχθηκε η υποψία -ότι η είδηση είχε υποστεί "καθολικό botox"- δέν μάς είχε κυριεύσει άδικα... 
Γι αυτό καί η ταυτόχρονη-επόμενη ανάρτηση μας ήταν τό παραπάνω εικονιζόμενο σκίτσο τού Αρκά δηλωτικό, μιάς, ισχυρής δυσπιστίας στό ευσταθές τού πράγματος...  

 Γιά τού λόγου τό αληθές :
Η χθεσινή είδηση  τού "Der Spiegel" ΕΔΩ
Η ανάρτηση μέ τό σκίτσο ΕΔΩ  
Δ.Ν.Α.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.