Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Μια μπανιέρα γεμάτη κόπρανα


undefined Ξεφεύγει ακόμα και από τα όρια της λογικής η προπαγάνδα

Πόσες φασιστικές, ρατσιστικές και σεξιστικές εκφράσεις μπορούν να χωρέσουν στους τίτλους ενός δημοσιεύματος; Η απάντηση είναι όλες!
«Το ζεύγος της λαθροσυμφοράς: 'Λιάζεται' το λιμενικό με το Δρίτσα της Τασίας...και άφησε να γεμίσουν τα νησιά μας με λαθρομετανάστες. Πολιτική γκουρού (η Τασία Χριστοδουλοπούλου) του κομματιού του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ανάγει τα δικαιώματα και τον εθνομηδενισμό σε ιδεολογία».
Με αυτούς τους τίτλους προλόγισε το αντίστοιχο τετρασέλιδό της η ελληνική BILD του Αναστασιάδη-Καραμήτσου-Σρόιτερ. 
Ο οχετός της «δημοσιογραφίας» του Θέμου Αναστασιάδη ξεκίνησε με τα ρατσιστικά αστεία και τα μισαλλόδοξα σχόλια για τους αλβανούς, τους «γυφτοσκοπιανούς», τους μαύρους, τους βρωμιάρηδες «λαθρο»μετανάστες, με τα διαχρονικά σεξιστικά αστεία σε βάρος γυναικών και με την συνεχή προβολή των ναζιστών της χρυσής αυγής.
Ενώνοντας στο παρελθόν τις «δυνάμεις» του με τη δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας και του κιτρινισμού, του άλλου μέλους της ζοφερής μπανιέρας, χάρη στην απόλυτη επικράτηση της μιντιακής διαπλοκής, είτε με εκβιαστικά είτε με διθυραμβικά ρεπορτάζ τρύπωσε παντού. 
Μετά τα γνωστά σκάνδαλα και αφού δικαιωμένος άσπιλος και αθώος επανήλθε στον αγώνα της «ενημέρωσης» κυριάρχησε με το Πρώτο Θέμα στον Τύπο και με τις «ξανθιές» στην τηλεόραση. Oι συνεχείς επιθετικές αναφορές της εφημερίδας στους «λαθρο»μετανάστες και σε κάθε μειοψηφική ομάδα που προσπαθεί να επιβιώσει στον κοινωνικό ιστό παραβιάζουν όλα τα άρθρα όχι μόνο του αντιρατσιστικού νόμου αλλά του Συντάγματος για να μην αναφερθούμε στη δημοσιογραφική δεοντολογία που μόνο σαν αστείο εκλαμβάνεται πλέον από τη συγκεκριμένη φυλλάδα. 
Σήμερα λοιπόν τολμάει αυτός ο συγκεκριμένος εκδότης να πιάνει στο στόμα του το Θοδωρή Δρίτσα και την Τασία Χριστοδουλοπούλου χαρακτηρίζοντας τους ως το «ζεύγος της λαθροσυμφοράς» που άφησαν τα νησιά να γεμίσουν με λαθρομετανάστες, αλλάζοντας σκόπιμα την φράση της Τ. Χριστοδουλοπούλου για τους μετανάστες (που έχουν το δικαίωμα) να λιάζονται στις πλατείες και αποδίδοντας την σε υποτιθέμενη προσβολή στο έργο των λιμενικών. Η ιστορία και το ήθος του καθενός είναι γνωστή και θα ήταν αδιανόητο να ασχοληθεί κανείς με το ρυπαρογράφημα του Πρώτου Θέματος. 
Ξεφεύγει ακόμα και από τα όρια της λογικής η προπαγάνδα για το ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έρχονται στην Ελλάδα λόγω της σημερινής πολιτικής της κυβέρνησης χωρίς καμιά αναφορά βέβαια στις γειτονικές χώρες όπου οι ροές πενταπλασιάστηκαν λόγω των άγριων πολέμων και εμφύλιων συγκρούσεων όπου όλοι οι “καθαρόαιμοι” δυτικοί έβαλαν το χεράκι τους.
Δεν γνωρίζει άραγε το «επιτελείο» του εκδότη ότι η επίσημη οδηγία και του προηγούμενου υπουργού ναυτιλίας αλλά και όλες οι διεθνείς Συμβάσεις αναφέρουν επί λέξει την ανάγκη για διάσωση ανθρώπων που κινδυνεύουν και απαγορεύουν απολύτως την μέθοδο της βίαιης επαναπροώθησης που οδηγεί στο να γεμίζει ο βυθός με πτώματα ανθρώπων;
Προφανώς η εφημερίδα αδιαφορεί για την οδηγία αυτή και επιμένει στο ρατσιστικό της κρεσέντο. Ο καλύτερος μάρτυρας υπεράσπισης των ναζιστών στην αυριανή δίκη είναι παρόν και είναι πρώτος σε κυκλοφορία. 
Καθόλου περίεργο ότι όλο το ρεπορτάζ ανέβηκε αμέσως στην ιστοσελίδα της χρυσής αυγής.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.