Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Μονταζιέρα και σε βενζινάδικο

Ομοβροντία από διαδικτυακά και ραδιοτηλεοπτικά μέσα κατά της προέδρου της Βουλής | EUROKINISSI

Μαρτυρίες που ανεβοκατεβαίνουν στο φέισμπουκ. «Ηχητικά ντοκουμέντα» που ήταν απλώς δηλώσεις. Μια «είδηση» με αδιασταύρωτα στοιχεία. Για τα καθεστωτικά ΜΜΕ το πολλοστό επεισόδιο στο σίριαλ «Ζωή Κωνσταντοπούλου» ήταν η «μάχη του βενζινάδικου». Οπου η Νέα Δημοκρατία ανακαλύπτει τα δικαιώματα της καταφρονεμένης εργατιάς, οι τηλεοράσεις αξιολογούν ψηλότερα το επεισόδιο από ό,τι τη διαπραγμάτευση για την εθνική οικονομία, οι ιστοσελίδες κανιβαλίζουν με την προσφιλή μέθοδο του κόπι-πέιστ και το σχετικό χάσταγκ γίνεται πρώτο στο ελληνικό τουίτερ. Το κουτσομπολιό αντικαθιστά την πολιτική επικαιρότητα.
Ολα ξεκίνησαν όταν η ιστοσελίδα iefimerida.gr εμφάνισε δημοσίευμα που έφερε την πρόεδρο της Βουλής να προκαλεί επεισόδιο σε πρατήριο καυσίμων της Αιδηψού και να ζητά την απόλυση ενός υπαλλήλου, «σε κατάσταση υστερίας». Η ιστοσελίδα, γνωστή από «αποκαλύψεις» όπως η συνάντηση Τσίπρα - Αγγελοπούλου - Λάτση, επικαλέστηκε μαρτυρίες δύο γυναικών από ανάρτηση της μίας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και βίντεο, τα οποία όμως «καταστράφηκαν μετά από απαίτηση της ΠτΒ». Επίσης ανέβασε συνέντευξη με την καταγγέλλουσα, Βάλια Παναγιωτίδου, το οποίο πούλησε ως «ηχητικό» εν είδει ντοκουμέντου, με τον παραπειστικό τίτλο «Ζωή Κωνσταντοπούλου σε κατάσταση αμόκ: Πάρε μου το αφεντικό σου να σε απολύσει τώρα [ηχητικό]».
Η Βάλια Παναγιωτίδου εργάζεται στον ΟΤΕ κι από ό,τι φαίνεται από το προσωπικό της χρονολόγιο ενεργοποιείται στη ΔΑΠΚΕ ΟΤΕ. Ο υπάλληλος του βενδινάδικου λέγεται Νίκος Αλατσατιανός και «ακολουθεί» στο φέισμπουκ ομάδες όπως «η Κωνσταντινούπολη είναι η πρωτεύουσα του ελληνισμού», όταν δεν παίζει μουσική σε νυχτερινά μαγαζιά. Η «Εφ.Συν.» επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά εκείνος δεν απάντησε. Ενας συνάδελφός του μας είπε ότι ο κ. Αλατσατιανός έλειπε με άδεια, αλλά και ότι ο ιδιοκτήτης, Κ. Τσαούσης, δεν θέλει να δώσει συνέχεια στη δημοσιότητα. Νωρίτερα ο κ. Τσαούσης παρουσιάστηκε να επιβεβαιώνει το συμβάν σε ιστοσελίδες, επικαλούμενος όσα του μεταφέρθηκαν: «Δεν ήμουν παρών όταν έγινε αυτό. Μου το είπαν οι υπάλληλοί μου. Δεν το πίστευα αυτό που άκουγα».
Η Νέα Δημοκρατία υιοθέτησε ασμένως τις καταγγελίες. Ο γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης, κάλεσε την πρόεδρο να απολογηθεί και τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση: «Η απίστευτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά αλαζονείας της κ. Κωνσταντοπούλου δεν εξαντλείται μόνο μέσα στη Βουλή, αλλά όπως φαίνεται έχει αποδέκτη και την ελληνική κοινωνία». Ο κ. Πλακιωτάκης κάλεσε τους βουλευτές να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή «που στρέφεται κατά της ελληνικής κοινωνίας και δεν συνάδει με το ήθος που οφείλουν να έχουν οι αντιπρόσωποι του λαού μας».

Ο αυτόπτης μάρτυρας που δεν είδαν τα κανάλια 

Ο Βαγγέλης Βενετής είναι απόστρατος αξιωματικός και ζει μόνιμα στην Αιδηψό. Το απόγευμα της Δευτέρας μαζί με τη γυναίκα του... 

 συνέχεια

...και τον γιο του μπήκαν στο βενζινάδικο. «Είδα από το αμάξι μου έναν μαινόμενο άντρα να ουρλιάζει σε μια γυναίκα που ήταν μόνη στο αυτοκίνητό της. Από τη δουλειά μου λειτουργώ αντανακλαστικά σε τέτοια περιστατικά. Βγήκα λοιπόν έξω και του είπα “Δεν ντρέπεσαι; Είναι τρόπος να μιλάς σε μια γυναίκα; Πλησιάζοντας συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για την κ. Κωνσταντοπούλου. Τότε του είπα ντροπή σου να μη σέβεσαι ούτε τους θεσμούς”».

Ο κ. Βενετής λέει ότι κατά τη διάρκεια του περιστατικού η κ. Κωνσταντοπούλου «παρέμενε ήρεμη και εξαιρετικά ευγενής μέσα στο αυτοκίνητό της. Εγώ προσπαθούσα να απομακρύνω τον υπάλληλο. Αυτό έγινε 4-5 φορές κι εκείνος επέστρεφε όλο και πιο έξαλλος. Κάποια στιγμή άρχισε να βρίζει την οικογένεια και τον άντρα τής κ. Κωνσταντοπούλου. Τότε εκείνη ζήτησε το όνομά του, χωρίς όμως να πει ποτέ ότι πρόκειται να μιλήσει με το αφεντικό του ή να τον απειλήσει».
Ο συνομιλητής μας αναφέρεται και στις δυο γυναίκες που φέρεται να προπηλακίστηκαν από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ηταν σε μια γωνία και τράβαγαν με τα κινητά τους. Αυτό απαγορεύεται. Τους ζήτησα να διαγράψουν τα βίντεο. Δεν δέχτηκαν και τότε είπα στον γιο μου να πάρει την Αστυνομία. Τότε αμέσως τα διέγραψαν».
Ο κ. Βενετής έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τα ΜΜΕ: «Εβλεπα το βράδυ τα δελτία ειδήσεων και δεν πίστευα στα μάτια μου! Εγώ δεν ανήκω στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ξέρω προσωπικά την ΠτΒ. Είδα μια γυναίκα μόνη, να δέχεται λυσσαλέα επίθεση κι έσπευσα να την υπερασπιστώ. Οχι μόνο δεν προπηλάκισε κανέναν, αλλά ήταν έτοιμη να πάθει έμφραγμα. Ηταν μόνη σαν την καλαμιά στον κάμπο, σ’ ένα βενζινάδικο 500 μέτρα μακριά από την πόλη και της έβριζαν την οικογένεια. Ενας άντρας της ούρλιαζε “αυτά να τα λες στον άντρα σουουουου”. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση της. Αν αύριο συνέβαινε και σ’ εσάς, ακριβώς το ίδιο θα έκανα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αιδηψού
Η Ο.Μ. Σύριζα Αιδηψού διαψεύδει τα γεγονότα: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την προσπάθεια σπίλωσης της ΠτΒ από κυρία γνωστών από το facebook νεοφιλελεύθερων απόψεων και αναρτήσεών της, επίπεδου -το λιγότερο- Μουρούτη. (...) Οπως φαίνεται, ο δυναμισμός της Ζωής Κωνσταντοπούλου ενοχλεί μεγάλα συμφέροντα, τα οποία δημιουργούν φανταστικές ιστορίες, προσπαθώντας να επισκιάσουν το έργο της».
Την ευρύτερη πολιτική στοχοποίηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου καταδικάζει το τμήμα φεμινιστικής πολιτικής-φύλου του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι σεξιστικές επιθέσεις και η ανοικτή υποτίμηση των γυναικών έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα στην Ελληνική Βουλή, ακολουθώντας την “αντρίκεια γραμμή”, την οποία χάραξε ο κ. Σαμαράς. Η εκλογή μιας γυναίκας στο τρίτο ανώτερο πολιτειακό αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι μια θετική εξέλιξη, ωστόσο αντιστρατεύεται τις βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις που θεωρούν την πολιτική, και μάλιστα το Κοινοβούλιο, μια “αντρική” υπόθεση και αμφισβητούν την κατάκτηση δημοσίων αξιωμάτων από τις γυναίκες».

από τήν ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.