Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Μαξίμου: Η δημοκρατία δεν μπορεί να εκδικείται...



                  ...και οφείλει να είναι γενναιόδωρη...

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στις ΗΠΑ για την απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει το καθεστώς κράτησης του Σάββα Ξηρού. 

"Αν ο...
Σάββας Ξηρός - ή κάποιος άλλος που έβαψε με το αίμα Αμερικανών διπλωματών και των μελών της αποστολής των ΗΠΑ στα χέρια του - φύγει από τη φυλακή, τότε θα πρόκειται για ξεκάθαρα μία μη φιλική πράξη. Είναι βίαιοι τρομοκράτες και ανήκουν στη φυλακή, όχι στην ασφάλεια του σπιτιού τους" είπε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Ντέιβιντ Πίρς σε έκτακτη συνέντευξη τύπου. 
Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τέτοιου είδους κινήσεις να επηρεάσει και τις διαπραγματεύσεις και την στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στην ελληνική κυβέρνηση. 
"Ευχόμαστε στην Ελλάδα τα πράγματα να πάνε καλά. Θέλουμε η Ελλάδα να ξεπεράσει τα προβλήματα και να εξέλθει από την κρίση δυνατότερη και σταθερή. Δεν μπορούμε απλώς να αγνοήσουμε θέματα σαν αυτό και δεν μπορεί κάποιος να περιμένει ότι θα τα αγνοήσουμε"

Συνάντηση Κέρι – Κοτζιά 
Μέσα σε αυτό το κλίμα στις 10 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι. Στο επίκεντρο και το ενεργειακό άνοιγμα της Ελλάδας στην Μόσχα. 

Η απάντηση του Μαξίμου 
"Εμείς έχουμε δυο φορές ευαισθησία για την τρομοκρατία, διότι τα εγκλήματα αυτά έγιναν στο όνομα της Αριστεράς" έλεγαν κυβερνητικές πηγές αναφορικά
με το θέμα που προέκυψε τον Σάββα Ξηρό, στο περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Σε ερώτηση για "την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού", επισήμαιναν ότι σεβόμαστε και τιμούμε την μνήμη των θυμάτων, αλλά η δημοκρατία δεν μπορεί να εκδικείται και οφείλει να είναι γενναιόδωρη. 
Διευκρίνιζαν παράλληλα ότι για την περίπτωση του Σ. Ξηρού δεν μιλάμε για αποφυλάκιση αλλά για κατ’ οίκον κράτηση με βραχιολάκι, όπου θα ελέγχεται καλύτερα...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.