Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Η υπόσχεση Πούτιν στον Αλέξη...


Ιστορικής σημασίας χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα, σημειώνοντας πως...
σηματοδοτεί την επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων.

Τονίζουν ακόμη ότι οι επαφές έγιναν σε εξαιρετικό και εποικοδομητικό κλίμα σε όλα τα επίπεδα κάτι που, όπως λένε, αποτυπώθηκε τόσο στις συμφωνίες όσο και στις δηλώσεις που έγιναν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκδηλώθηκε εκτεταμένο ενδιαφέρον από τη ρωσική πλευρά για επενδύσεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, άνοιξε, όπως επισημαίνουν, ο δρόμος για την κατασκευή ελληνικού αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα διασχίζει την ελληνική επικράτεια και θα κατευθύνεται προς την Ευρώπη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ακόμη ότι η χρηματοδότηση θα γίνει στη βάση ιδιωτικών κεφαλαίων και ο τρόπος θα είναι συμβατός με το ευρωπαϊκό δίκαιο και τους κανονισμούς της Ε.Ε. Προσθέτουν ότι θα δημιουργηθούν μεγάλα οφέλη από την κατασκευή του αγωγού που θα αφορούν χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου και εμπορική εκμετάλλευσή του.

Είναι πολύ σημαντικό πως σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, διερευνάται η δυνατότητα άμεσης προκαταβολής των μελλοντικών κερδών για αρκετά χρόνια και αποπληρωμή από την έναρξη λειτουργίας του αγωγού και έπειτα.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι είναι υπό επεξεργασία φόρμουλα για τη δυνατότητα εξαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη ρωσική αγορά μέσω της ίδρυσης κοινών ελληνορωσικών εταιρειών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.