Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Λαγκάρντ: Δουλειά πιο γρήγορα και σε βάθος για την Ελλάδα - έκτακτη συνάντηση με Βαρουφάκη

Έκτακτη συνάντηση διάρκειας περίπου 45 λεπτών με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη είχε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον. 
Σε δηλώσεις της νωρίτερα η κ. Λαγκάρντ είχε εξηγήσει ότι δεν θα δοθεί άδεια στην Ελλάδα για καθυστέρηση αποπληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ σημειώνοντας ακόμη ότι δεν θα συνιστούσε στην Ελλάδα έναν τέτοιο τρόπο δράσης στην παρούσα συγκυρία.
«Ποτέ μία ανεπτυγμένη οικονομία δεν έχει ζητήσει καθυστέρηση στην καταβολή δόσης» επισήμανε η Κρ. Λαγκάρντ απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα, ενώ σημείωσε ότι το Ταμείο οφείλει να προστατεύσει τη φήμη του.
Σημειώνεται ότι η ερώτηση έγινε από έναν από τους δημοσιογράφους των FT που έγραψε το επίμαχο ρεπορτάζ που περιέγραφε πως η Ελλάδα ήδη ζήτησε ανεπισήμως συμβουλές για ένα ενδεχόμενο καθυστέρησης πληρωμών. Απαντώντας την ερώτηση η κ. Λαγκάρντ χαρακτήρισε τον δημοσιογράφο «πολύ καλά πληροφορημένο». 
Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι οι αναβολές των πληρωμών αποτελούν εξαιρέσεις στην ιστορία του ΔΝΤ «και ουδέποτε είχαν παραγωγικά αποτελέσματα».
Η κ. Λαγκάρντ ανέφερε ότι το Ταμείο ενδιαφέρεται για την κατάσταση ρευστότητας όλων των οφειλετών της και σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι όσοι εμπλέκονται στο ελληνικό ζήτημα θα συνεχίσουν να εργάζονται με ταχύτερο ρυθμό.
Ακόμη η κ. Λαγκάρντ σύστησε δουλειά «πιο γρήγορα και σε μεγαλύτερο βάθος» για την Ελλάδα.

από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.