Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Πέθανε ο Γιάννης Κλωνιζάκης «συνεργός» του Αλέκου Παναγούλη στην απόπειρα κατά του δικτάτορα Παπαδόπουλου

Νικήθηκε στα 75 του χρόνια από τον καρκίνο ο Γιάννης Κλωνιζάκης, μηχανικός με αντιδικτατορική δράση, πρώην δήμαρχος και αντινομάρχης Χανίων.
Ο εκλιπών συμμετείχε στην οργάνωση «Ελληνική Αντίσταση» και είχε σχεδιάσει με τον Αλέκο Παναγούλη την απόπειρα κατά του δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου.
Είχε γεννηθεί στα Χανιά το 1940 και σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Εργάστηκε ως μηχανικός στην Αττική και συνελήφθη για την αντιδικτατορική του δράση. Καταδικάστηκε σε 24ετή κάθειρξη και φυλακίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, Αίγινας και Κέρκυρας.
Το 1978 εξελέγη δήμαρχος Χανίων και την τετραετία 1995 – 1998 διετέλεσε αντινομάρχης Χανίων. Αναδείχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, και ήταν για δυο χρόνια αντιπρόεδρος.
Η κηδεία του Γιάννη Κλωνιζάκη θα γίνει σήμερα Τετάρτη στις 3 από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Μεϊντάνι, Χανίων και η ταφή του στο κοιμητήριο της Αγίας Φωτεινής.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «Ο Γιάννης Κλωνιζάκης (…) ανήκει στη γενιά εκείνη των Ελλήνων που όρθωσαν το ανάστημά τους στην πιο σκληρή και βάρβαρη μεταπολεμική περίοδο της χώρας μας, στην φασιστική χούντα που κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα το 1967».
από tanea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.