Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Από τις Βρυξέλλες στο Παρίσι...



... και απ’ τον Απρίλη στον Ιούνη...
Από παράταση σε παράταση κι από τις Βρυξέλλες στο Παρίσι μεταφέρεται η διαπραγμάτευση για την χρηματοδότηση της χώρας, ακροβατώντας μεταξύ επίσημων τελεσιγράφων και παρασκηνίου τακτικής.
Το Brussels Group μεταφέρθηκε – κατά το υπουργείο Οικονομικών για «τεχνικούς λόγους»- στο Παρίσι και συνεδριάζει από χθες στη βίλα Σαϊντ, οι έλληνες εκπρόσωποι Γιώργος Χουλιαράκης, Νίκος Θεοχαράκης και Ελενα Παναρίτη έχουν σαφείς οδηγίες να μην παρεκκλίνουν από τις πολιτικές «κόκκινες γραμμές» και οι διαβουλεύσεις στη γαλλική πρωτεύουσα αναμένεται να διαρκέσουν έως την Τετάρτη.
Επισήμως, στόχος του Brussels Group είναι η προετοιμασία και η αναζήτηση κοινού εδάφους εν όψει του Eurogroup της Παρασκευής στη Ρίγα της Λεττονίας. Ανεπισήμως, όλοι γνωρίζουν ότι συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Απριλίου δεν πρόκειται να υπάρξει, ως εκ τούτου η ελληνική πλευρά θέτει ως επιδίωξη την επίτευξη των ελάχιστων έστω δυνατών συγκλίσεων σε σχετικά ανώδυνους τομείς – για παράδειγμα, την αποδοχή από τους δανειστές κάποιων δημοσιονομικών στόχων της ελληνικής πλευράς όπως εκείνος των εσόδων.

Ολόκληρη η ανάλυση τού tvxs : ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.